Taimin ja Arvin kanssa tokoiltiin lähikentällä päivällä. Taimin kanssa tehtiin seuraamisia, hyvät oli. Liikkeesta maahanmeno tehtiin pari kertaa. Luoksetulon pysäytystä parin toiston verran alustalla, ja ekstrana tehtiin esineiden nostamista maasta. Kyllä se ihan toimiva peli on. Maanantaina pitäisi ilmoittaa se kokeeseen, jos siihen meinaa, mutta en vielä tiedä onko se nyt kisavalmis. Mieluummin sitten kun tunnen sen olevan valmis.. Lähinnä niitä rutiineita ja muita pitäisi saada treenattua, ja se ei nyt oikein juoksuisella koiralla ole niin helppoa. Tai no jos keksin tässä nyt lauman narttuja meidän kanssa treenailemaan, niin mikäs siinä.

Arvin kanssa tein avoimen luokan liikkeet kahdessa erässä lukuunottamatta paikkamakuuta ja hyppyä. Seuraaminen on nyt palautunut hyväksi ja tiiviiksi. Jäävät on ihan ok, tosin joskus ei seisomista meinaa kuunnella yhtään. Kaikista ihaninta on kuitenkin nouto, jota voi tehdä kokonaisena liikkeenäkin. :) Kaukoissa on yksi ongelma myös. Kyse ei ole siitä, etteikö Arvi tekisi niitä tosi hyvinkin, vaan niihin tulee välillä ihme ääntelyitä mukaan. Maahan mennessä kuuluu "hömmmmm" ja istumaan noutessa "vof". Ja mikäli en palkkaa niistä, se menee epävarmemmaksi ja ääntelee vielä enemmän. :/ Arvihan on äänikoira, eli sillä on erilaisia ääntelyitä muutenkin elämässä mukana. Välillä tuntuu, ettei se itsekään sitä tajua. Nyt vaan ajattelin vahvistaa kaukoja palkkaamalla oikeasta liikkeestä, jolloin se liikkeen oikein tekeminen vahvistuu, eikä ääniä kuuluisi ainakaan siksi, että se on hämillään. Ja tämäkään juttu ei ole aiemmin tainnut olla mukana, joten ehkäpä se ei edes muodosta "jutuksi". Pitää katsoa seuraavalla kerralla miltä näyttää, ja miettiä sitten tarkemmin.

Tara pääsi Maaritin oppiin illalla. Seuraamisissa ei valittamista. Jäävistä istumisen osaa, mutta maahanmanoa ei meinannut taas tehdä, kun enpä ole sitä kyllä treenannutkaan. Luoksetulon pysäytykset edelleen kaipaavat vielä hiomista. Ruutua tein alussa namikipolla, ja myöhemmin treenissä sitten suorilta tyhjään ruutuun - pysäytys - maahanmeno, ja se onnistui! Sitten taas kupille lähetys. Ruudusta lähtöjä otin pari, ne on kivat. Tunnareissa otti nyt selvästi enemmän häiriötä ja sähelsi jonkin verran, otti jopa väärää kapulaa, ja tarjosi sitä Maaritille? Huoh. Se ei ollutkaan niin valmis liike kuin luulin, eli treeniä vaan alle. Kaukoja otin laittamalla eteen repun esteeksi, ettei tulisi eteenpäin, jolloin liikeradat olivat sellaisia kuin piti. Eli kyllä ne nyt taidetaan vielä hioa tuota luoksetuloa, kaukoja ja tunnaria, ja tietty ruutua vahvistella, Tara ei varmaakaan mene vielä 4.10. kokeeseen. Josko loppuvuodesta saisin tytöt kisakuntoon.