Tänään treenattiin melkein koko päivä porokoirien ja x-rotuisten treenisunnuntaissa. Meidän kolmikon lisäksi paikalla oli Satu Röllin ja Loitsun kanssa, Riikka Ajan ja Morra-siskon (siis Taimin sisko Morra) kanssa ja Leena Raiku-pentulaisen kanssa. Tallattiin ensin jäljet vanhenemaan, ja otettiin välissä sitten esine-etsintää. Nostatin Taimilla ihan tieltä ensin pari esinettä, sitten Riikka meni n. 10 metriä tallatun ruudun sisälle ja heitteli esineitä reilusi maahan. Taimi oli ihan intopiukassa menossa niitä hakemaan. Haetin sillä kaksi tai kolme esinettä, jotka se etsi ja toi innokkaan vauhdikkaasti. Ennen jälkiä otin vielä yhden luoksetulon pysäytyksen, ja yhden varsinaisen luoksetulon.

Arvin jälki nousi viistosti rinnettä ylös, meni rinteen päällä, ja lähti rinteen reunaa viistosti alas. Haastavahko maasto risukasoineen kaikkineen. Kaksi esinettä. Arvi nosti jäljen hyvin, pysähtyi hyvin molemmille esineille ja päätyi loppupalkalle. Hyvinkin siis onnistunut jälki. Arvilla on kyllä tapana tarkistella silloin tällöin jäljen molemmille puolille, mutta se tuntuu olevan sen oma tyyli, kunhan antaa sen vaan rauhassa itse sitten jatkaa jälkeä niin ei ongelmaa.

Taimilla oli yksi kulma sekä kaartava jälki jyrkähkössä rinteessä, 4 keppiä. Jäljen nosti hyvin, ja muutenkin meni Taimin näköisesti. Seuraavalla kerralla tosin namipurkkeja ei enää laiteta sammalen alle, vaan minä palkkaan taas itse, sillä se alkaa etsiä niitä purkkeja kohta. Alunperinhän olen palkannutkin itse, mutta halusin vahvistaa maassa pysymistä näin. Nyt voitaneen siirtyä taas tosiaan minulta tulevaan palkkaan.

Taralle unohdin tallata pikkujäljen, kun eihän se yleensä ole jälkitreeneissä mukanakaan. Noh, laitettiin Taralle sitten kaksi maalimiestä etsittäväksi. Nehän löytyi ja haukku raikasi. Ei tullut turha reissu Tarallekaan. Lopuksi koirat juoksentelivat koiraporukassa metsässä, Tara veti porukkaa jäniksenä ja muut ottivat hyvin ketun roolin tässä leikissä. Melko kiva treenipäivä. :)