Tällä kertaa treeneissä oli ihan kunnon aihe, eli koiran linjausta niin että siellä on suora linja aina seuraavalla esteelle. Takaaleikkauksia tuli muutamia, ja muutenkin koiran hallintaa ja pitoa lähellä. Voi et oli kivaa!

Arvin kanssa tässä oli haastetta. Se on niin urautunut, ja lukee esteitä eteenpäin, että oli tosi vaikea saada se kääntymään pois suoralta estelinjalta, jotta se tulisi sinne mihin minä ohjaan. Jotkut kohdat onnistuikin ihan kivasti, toisissa oli suuria vaikeuksia, jolloin en myöskään tukenut Arvia ja se ei sitten millään voinut ymmärtää, mitä piti tehdä. Eli tukea ja ohjausta rohkeasti vaan, ja toisaalta uskoa onnistumiseen, ja palkkausta paremmin. Olipahan vaikeaa, kun piti pitkästä aikaa miettiä omaa liikkumista - heti esim. palkkaaminen meinasi unohtua. Mutta näitä voisi nyt tehdä tutummaksi Arvillekin, kyllä se vielä oppii, ja saisi vähän monipuolisuutta.

Taimi puolestaan on vielä niin mukautuvainen, että sillä voi ottaa melkein mitä vaan, ja pitäisikin ottaa, jotta se tottuu erilaisiin ohjauksiin. Sen kanssa meni ihan ok. Yhdessä kohtaa sillä meinasi usko loppua, kun ei saatu onnistumista, mutta sitten vaan tiputettiin vaatimusta, että pääsi palkkaamaan, niin kyllä se sitten meni. Mutta näitä myös Taimille lisää. Ja muutenkin sain kipinän kehittää koiran liikkumista ja ohjausta vähän eritavalla, joita pitäisi tehdä ihan agin ulkopuolella kuivaharjoittelunakin. Kaiken kaikkiaa, pitkästä aikaa sai inspiksen kehittää myös omaa ohjausta, se kun varsinkin on hyvin urautunutta