Tokoa vaan jatkeskeltiin tänään Katjan ja Hinkuun seurassa. Taran kanssa tein pikkupätkän seuraamista ja liikeesta istumisen. PerusTaraa, töpöttelyä ja intoilua. Mutta ei haukkunut ja kesti kasassa. Sitten kokeilin pitkästä matkasta ruutuun menon kylmiltään, ja se toimi! Tara juoksi haukkumatta ruutuun, joskin nenä lähti painumaan kohti maata eikä kuunnellut oikein "odota"-käskyä, mutta maahan meni käskystä. Kokeilin toisen ruudun, käskin suoraan maahan, ja ihan täydellisesti meni. :) Ei otettu enempää, ettei menisi piloille. Tehtiin vielä kaukoja, nekin pitkästä matkasta, eikä Tara liikkunut vaihdoissa juuri yhtään. Viimonen istuminen tuli hiukkasen eteenpäin, vaikka yleensä seiso-istu-siirto menee ihan ok. Joten ei hätää. Joillain siirroilla haukahti. Vitsi, kylläpä oli piristävää! Niin joo, ja ruudusta lähtöjä molempiin suuntiin, molemmat hyvät.

Taimin kanssa pureuduttiin ensin seuraamiseen, koska se lähti kisoissa alussa irtoamaan minusta, ja on vähän tupannut tekemään sitä ennen koettakin. Yksi pointti taitaa olla se, että saatan tehdä vasemmalle käännöksen useimmiten ensin ja se jotenkin ennakoi vissiin sitä.. Nyt otettiin suoraa, ja oikealle käännöstä. Aluksi se irtoili ja edistikin kyllä vähän turhan paljon. Mutta homma alkoi parantua treenin myötä. Tähän nyt huomiota seuraavaksi. Tehtiin kaksi luoksetulon pysäytystä, Katja laittoi takapalkan. Ihan hyvät pysäykset, ja kolmannella otin eteen, ja Taimi juoksi korvat päätämyöten, niin lujaa tuli. :D

Toisessa setissä tehtiin ensin ruutu, lelu piilossa. Se ei hiffannut aluksi lelua, mutta menin perässä palkkaamaan porokoiraongella. Toisessa se lelukin löytyi, ja otin vielä tyhjään menon, josta heitin pallon - se oli paras. Noutokapulan palautuksia tehtiin kaksi. Muutama liikkeestä seisominen, joissa aluksi otti paria askelta, mutta parani. Nyt tuossakin lienee syytä ottaa askel taaksepäin ja vahvistaa helpommalla. Loppuun ensin kapulan heitto, josta paikallaolosta palkkaus. Toinen heitto ja palkka, ja siitä Taimi sai luvan noutaa. Se oli kuin vietereillä, kun odotti lupaa. Onpas hauskaa, kun noudosta on tullut niin kiva juttu. Otettiin vielä paikkamakuu piilossa x minuuttia. Hyvä oli. Tosin kokeilin nostaa sen käskyllä "istu", jolla ei siis nouse, ja sitten sivu-käskyllä. Joko käytän vaan sivu-käskyä, tai sitten opetellaan erikseen tuo istumaan nousu sillä käskyllä.

Teinpa vielä Arvin kanssa huvikseen seuraamista. Ne oli taas todella hyviä pätkiä! Jopa käännökset onnistuivat, eikä Arvi aivastellut kertaakaan. Kieli ulkona Namilla tehtiin, ettei lelu nostaisi kierroksia taas liikaa. Äh, jotkut möllitokot voisi olla Arvin kanssa hyvä, tietäisi vähän miten se kestää "tositoimissa", kun on muut koirat ja ihmiset ym. kivat jutut mukana.