Tänään se sitten oli: Taimin ensimmäinen avoimen luokan tokokoe. Koira tuntui virkeälle aamusta asti, ja siltä osin ajattelin, että varmaan ihan passeli päivä meille. Laitan tähän pisteet ja koottuja selityksiä.

Paikalla makaaminen: 9

- Meni hyvin maahan, jäi siihen. Piilossa ollessa kuulin sen kerran urahtavan, kun joku tuli vessasta tai kahviosta maneesiin. Tuomari ei liene kuullut tätä, ei ainakaan maininnut. Muuten oli maannut todella rauhallisesti, eikä ilmeisesti edes valahtanut lonkalleen. Istumaan nousuun vaati 2 käskyä, siitä pistelasku. Annoin sille "istu"-käskyn, vaikka yleensä taidakin sanoa "sivu".. Mutta en sitten kerrasta ottanut opikseni..

Seuraaminen: 8,5

- Seuraamista minun mieleen. Tosin, likka innostui juoksemisessa hyppäämään "jee-tokohommia-hyppyjä". Loppusuoralla edisti puoli askelta, mutta itse korjasi tilanteen ikään kuin peruuttamalla yhdessä kohtaa, hassu!

Liikkeestä maahan: 8

- No tässä se koottu selitys tuosta paikkamakuusta.. Ensin "istu" sitten "sivu" ja sillä "sivu" käskyllä nousi heti. Nyt onneksi jo otin opikseni..

Luoksetulo: 10

- Laukkasi, pysähtyi, laukkasi. Suoraan eteen, nopea siirtyminen sivulle.

Liikkeestä seisominen: 0

- Ei reagoinut ekaan käskyyn, toisen annoin liian myöhään, eikä siinäkään jäänyt kuin seinään. Pystyi kyllä hyvin aloillaan kun kuljeskelin sen ohi. En osaa arpoa tähän muuta kuin että se kokemuksen puute.. Ehkä sen verran oli hämillään vieraasta paikasta ja näin, ettei kantti kestänyt jäädä paikoilleen. Eipä ole nimittäin ennen kyllä näin käynyt missään, joten sillä tavalla ihme juttu. Nyt vaan treeniä eri paikoissa.

Nouto: 10

- Alkuun kova uhkailu: istu, ei mene, paikka, jonka jälkeen vasta olin valmis. Kieli ulkona Pysyi paikallaan, haki ja toi laukaten, hyvä perusasentoon siirtyminen.

Kauko-ohjaus: 10

- Ei mitään kommentoitavaa. Paitsi perusasentoon nousussa osasin jo käyttää sanaa "SIVU"!

Estehyppy: 7,5

- Ihan oma moka. Hyppäsi hyvin, mutta siinä vaiheessa kun sen etutassut tuli maahan, niin sanoin jo "istu". Se ei siis ollut kokonaan laskeutunut, saati sitten vaikka kääntynyt minua kohti.. Ja vähän se katsoi yleisöönkin - jos olisin antanut pari sekuntia aikaa laskeutua ja tulla maanpinnalle muutekin, niin olisi varmaan ekalla istunut (jossitteluhan on toko suola). Mutta tästä opin itse! Tuota puolikasta pistettä en ihan tiedä mistä meni, liekkö siinä sitten jotain muutakin kuin se kaksoiskäsky, olisiko ollut eteentulossa jotain..?

Kokonaisvaikutus: 9,5

- Oli kuulema ilo katsoa, hyvä yhteistyö.

Yhteensä: 164, 5 pistettä ja ykköstulos. Hymy

Olipa varsin mukavat kokeet. Ennen kaikkea sain itselleni hyviä treenivinkkejä. Esim. nyt ei ylipäänsä oltu noita maasta perusasentoon nousuja erikseen treenattu, vaan usein vapautan sen suoraan maasta estääkseni ennokointia. Viime koetta ennen tajusin kuitenkin treeniä niitä erikseen, nytkin olisi ollut syytä. Ainakin, että olisin muistanut oikean käskyn.. Ja tuo hyppy-juttu oli itselle hyvä herätys myös. Pitää vähän havainnoida sitä koiraa, Tarallahan esim. heti lätkäsen sen istukäskyn, jottei se näytä ennakoinnilta, Taimi puolestaan ei kiirehdikään istumaan, vaan varmaan odottaakin sitä käskyä sielä hypyn takaa, eli pitää odottaa se kontakti tai edes kunnolla laskeutuminen ja kääntyminen ennen käskyä. Mutta oikein iloisia ja onnellisia ollaan, Taimin työskentely oli sellaista, jota siltä toivonkin.