Taas on mukava viikonloppu koirahommissa takana. Perjantaina suunnattiin illaksi Varkauteen, Leko-tallin maneesille. Siellä otettiin parin tunnin tokotreeni.

Taimin kanssa tehtiin parin minuutin paikkamakuu näkyvillä. Ei mennyt ekalla maahan, mutta muuten ok, mitä nyt kävi vinoon makaamaan. Nousi perusasentoon ekalla käskyllä hyvin. Tehtiin pätkä seuraamista, pari ruutua, parin noudon palautusta ja kokonouto sekä kakeja takapalkalla. Siinä se alkoi siirtymään vaihdoissa vinoon.. Otti myös Hertan käsiliikkeet käskynä, joten tehtiin vähän siedätystä. Vire ja tekemisen ilo olivat kuitenkin hyvin kohdillaan täällä uudessa vieraassa paikassa. Vähän nenä käntyili väleissä. Niin joo, ja hyppy tehtiin kanssa.

Otin sitten myös Arvin kanssa vähän seuraamista, ja kaiken kaikkiaan edistymistä on tapahtunut ihan sikana. Vähän se piippasi kyllä seuratessaan, mutta paikka ja keskittyminen olivat hyviä. Luoksetulo kokonaan ja pysäytyksellä, nouto kokonaan ja pari palautusyritystä, mutta ne oli jo liikaa ja hepankakka toimi sijaisena. Otettiin vielä kakattomassa paikassa palautuksia onistuneesti läheltä. Loppuun vähän leikkiä.

Lauantaina oli agikisat. Taimille ensimmäiseltä radalta vitonen, putkelta kielto. Muuten ihan hyvä rata, haastava kylläkin, mutta haastavat kohdat siis sujuivat hyvin. Keinu oli hyvä, mikä oli ihan kiva juttu, koska ensimmäistä kertaa tehtiin vierasta keinua, eikä siinä ollut mitään eroa omaan.

Toiselta radalta sitten otettiin nolla ja hilpaistiin siis kakkosluokkaan tämän siivittämänä. Jihuu! Keinulla ja A:lla hyvät kontaktit, A:lla pidin hetken kontaktilla ja kehuin. Puomilla otti kontaktin ja pysähtyi, mutta etutassut eivät olleet maassa vaan kontaktilla. Sinällään ei mikään virhe, mutta pitää seuraavissa treeneissä vahvistaa meidän oikeaa paikkaa - siis ne etutassut maassa, jotta se paikka on selkeä eikä ala lipsua jatkossa mihinkään suuntaan.

Arvi teki kaksi puhdasta mutta vajaalla kahdella sekunnilla ihanneajan ylittänyttä rataa. Ensimmäinen ei ollut minusta niin sujuva, toisella muistin taas ohjata Arvia niin kuin sitä pitäisi: sivusuunnassa tilaa, itsenäistä radanlukua. Silti siinä aika ei suhteessa ollut parempi, vaikka siis se tuntui sujuvammalta.

Sunnuntaina pidettiin pienet etsintätreenit. Meidän lisäksi paikalla oli Mirkku slk Rutun ja lpk Lommon kanssa, yksi bortsu, hoffi, mäykky ja perro omistajineen. Taimilla oli kaksi maalihenkilöä. Ensimmäisen kohdalla se ei tuntunut oikein olevan vielä etsintähommissa, ja maalin haju yllätti sen totaalisesti. Niinpä maalihenkilö sai osakseen mörkö-vahtihaukkua, kun Taimi ihmetteli mitä siellä romukasan alla oikein on. Lopulta se meni lähemmäs ja korvat valahtivat alas kun se tajusi mörön ihmiseksi ja haukku vaihtui ilmaisuksi. Seuraavalla maalihenkilöllä se teki jo hommia. Haukkui ok, vähän katkonaisesti, kun piti välillä lipaista maalimiestä naamasta.  :) Arvillakin oli kaksi eksynyttä ja se oli tosi kivasti mukana hommissa! Hyvin haki ilmavainulla ja tiesi mitä ollaan tekemässä, vaikka ei ole ollut etsimässä aikoihin.

Kiitoksia treeniseuralle perjantainaja sunnuntaina, kisaseuralle lauantainaja Hertalle ja Panulle vielä lisäkiitos taas varsin mukavasta viikonloppumajoituksesta!