Tänään oli Taimin toinen avoimen luokan Toko-koe Lappalaiskoirien kevätpäivillä. Pisteitä työskentelystä kertyi 150,5, joka oikeutti kakkostulokseen ja 1. sijalle. Tästäkin kokeesta sain taas uusia ideoita ja vinkkejä, joten ei turha reissu ollenkaan. Ja Taimihan työskenteli varsin mukavasti, mikä tietysti on tärkeintä. Ehkä se viimeinen silaus puuttui, monista syitä johtuen. Aasinsillan kautta päästään parhaaseen osion, eli pisteet ja kootut selitykset, Tokon paras anti! Cool

Koe järjestettiin Hoelli Isovalkeisen parkkipaikalla, joka oli jäinen. Parkkipaikan vieressä kulki se iso Kuopioon menevä tie (oli siinä siis pyörätietä ja maakaistaletta tietysti välissä, ei se siinä ihan vieressä ollut), jota Joensuustakin tullessa ajetaan. Ei ihan rauhallisemmasta päästä, mutta omanlainen ympäristö tämäkin, joten kokemusta saatiin taas siitä lisää, ja vinkkejä treenipaikkavalintoihin.

Lisäilin kommentteja videoruodinnan jälkeen.

Paikkamakuu: 0

En saanut Taimia ihan kontaktiin ennen kehään menoa, enkä siinä perusasennossakaan. Se haisteli jonnekin kehän ulopuolelle kohti isoa tietä, eikä oikein ollut mukana. Meni maahan toisella käskyllä. Sitten minä en nähnytkään mitä tapahtui, mutta Taimi vaihteli asentoaan ja vinkui ja oli kärsimätön, ja nousi lopulta ja tuli piiloon. Laitoin sen kiinni, jätin vähän matkan päähän vielä sen paikkamakuuseen. Epävarmuus siis iski, ja oliko se oikein asennoitunutkaan sitten juuri paikkamakuuseen.. Häiriöpaikoissa siis treeniä tulevaisuudessa.

Seuraaminen taluttimetta: 9

Ihan ok. Liukas alusta ei vaikuttanut koiraan, mutta oma liikkuminen oli köpöä. Esim. täyskäännöksessä pysähdyin kokonaan kääntyessä, juokseminen oli köpöttelyä ym. Taimilla ihan ok seuraamista, ei oikein aina tiennyt olenko kääntymässä vai mitä tekemässä, mistä mielestäni tuli vähän levottomuutta. 

Liikkeestä maahanmeno: 10

Jokin sitä kyllä seuratessa rassasi, minusta se ei ollut niin kontaktissa, ja epäröin itse jäikö se maahan, vaikka videolta näyttikin sitten ihan ok, ja nopea maahanmeno.

Luoksetulo: 8,5

En todellakaan tiedä mistä pistevähennykset. Aijjoo, jäi ehkä puolen metrin päähän eteentullessa, itse tulkitsin sen niin, että saattoin liukkauden takia varoa päinjuoksua. Liikkeissä sinällään se ei varonut, minusta hyvät laukat, hyvä pysäytys jne. Liekö sitten liian hidas pysähtyminen kuitenkin. Hmm. Lis.: loppuperusasento jää himppasen vajaaksi.

Liikkeestä seisominen: 9

En tiedä mistä pistevähennys. Lis. seuraaminen vähän ankeaa, vaikkakin aika samanmoista kuin liikkeestä maahanmenossa. Kontakti katkonaista, paikka ihan ok.

Noutaminen: 9

En tiedä mistä pistevähennys. Tähän en oikein keksi videoltakaan mitään. Olisiko se voinut rouhaista kapulaa pari kertaa juostessaan minua kohti..?

Kauko-ohjaus: 8

Perusasennosta maahanmenoon kaksi käskyä. Katseli taas muualle siinä kohtaa.. olisi pitänyt käyttää "valmis" sanaa virittelyyn. Kaukojen vaihdot varmat, samoin perusasentoon nousu.

Estehyppy: 9

En tiedä mistä pistevähennys. Lis. Tulee vähän päin eteentulossa?

Kokonaisvaikutus: 9

Kuten on luettavissa, itselleni jäi hieman epäselväksi mistä pisteet vähenivät. Tuomari ei kommentoinut liikkeiden välissä, enkä minä katso pisteitä siinä välissä, jotta olisin osannut kysellä. Keskityin vaan tekemiseen ja kokeeseen itseensä. Tuomarilajeissa tämä tietenkin on pelin nimi, eli tuomari tuomitsee ja siihen me sitten tyydymme. Se, mikä toisesta on kymppi, ei toisesta välttis ole. Kyllä siellä pientä huomauttamista löytyi, ehdotelmat lisäilin videolta katsomisen jälkeen. Pitää niihin nyt kiinnittää huomiota jatkossa, ainakin perusasentoihin. Liikkeenohjaaja puolestaan kommentoi jossakin välissä, että minulle on hyvä koira. :D

Taimista itsestään olen tyytyväinen, se on ihan selvä. Enkä ole pisteisiin pettynyt, paikkamakuu oli se joka vei ykköstuloksen, mutta sillekään ei mitään voinut, nämä on niitä asioita, jotka menee luokkaan "valmistaudun onnistumiseen, mutta varaudun siihen että aina voi tapahtua jotain mihin ei ole varautunut". Olin itse ehkä vähän hermostuneempi ennen kehään menoa kuin aikaisemmin, enkä saanut valmistauduttua niin kuin yleensä. Taimi on ollut pari päivää kotona aika väsynyt, mutta ulkona kyllä innostuu tekemisestä. Sillä on valeraskausaika, mikä ei yleensä tämän kummemmin juuri näykään. Epävarmuutta se voi tuoda, mitä ajattelin siinä paikkamakuussa yhtenä tekijänä. Ennen se kuitenkin on ollut levollinen siinä. Muissa liikkeissä se ei kyllä tuntunut olevan mitenkään poissaoleva, vaan ihan ok mukana.

Tein paikkamakuun vielä kokeen jälkeen sijoittumalla samalla tavoin isoon tiehen nähden. Vähän levoton se oli siinäkin, ja vinkuin vähän perään, mutta pysyi ja sain annettua sille paikkamakuupalkan. Seuraavaan kokeeseen valmistaudutaan tekemällä enemmän ja erilaisissa paikoissa paikkamakuuta, muuten ihan jatketaan normimallilla. Nyt kuitenkin huilataan hetki ihan totaalisesti. Ohjelmaa on ollut ihan riittämiin vähäksi aikaa, ja kumpikin meistä kaipaa palautumista.