Käytiin tänäänkin Heljän kanssa treenailemassa tokoa Niinivaaralla. Tein alkuun Arvin kanssa seuraamista ja yhden liikkeestä maahanmenon. Seuraaminen oli käännöksineen todella hyvää, tosin sitten kun Heljä tuli, niin Arvin keskittyminen ei kestänyt kasassa niinkään. Koko ajan katse yritti harhautua Hallan luo, mutta sain sen kuitenkin vielä keskittymään. Nyt seuraaminen toimii jo aika hyvin melko häiriöttömässä ympäristösä, häiriötä on syytä alkaa lisäillä. Nouto tehtiin kerran, meni hyvin. :)

Taran kanssa muutamat läheltä ruutuun meno, meni kuin eilen, eli tarjoili sinne menoa, haukkui, mutta oli aloitteellinen. Pitkä pätkä seuraamista, jossa alkupuolella oli sivusuunnassa välillä turhan kaukana ja harhaili muutenkin keskittymisestä. Parani loppua kohden, ja askeleet ja paikalla suunnan vaihdot oli hyviä ja tiiviitä. Kaksi metallinoutoa, laukkasi takaisinkin päin, vaikkakin mennessä vähän haukkui kapulalle. Luoksetulo kaikkine pysäytyksineen kaksi kertaa, ihan sikahyvät seisomiset! Maahan menossa piuhat on vähän löysällä, mutta ensimmäisellä kerralla oli parempi. Loppuun ruutuun meno pitkästä matkasta, onnistui ihan nappiin niin kuin mitään ongelmaa tässä välissä ei olisi ollutkaan. :)

Taimin kanssa oli hyvin erilaiset treenit, ja oli aivan mahtavan onnistuneet! Alkuun tehtiin ihan läheltä pari eteentuloa, ja sitten luoksetulo niin että Heljä piti kiinni ja laski Taimin kutsusta. Hieno innokas luoksetulo. Seuraamisen lähtöjä kolme, Heljä käskytti, ja palkkasin Taimin parin askeleen jälkeen. Se ihan innostui tästä harjoituksesta. Suuntia merkiltä (v-v-o-o-v-o), todella hienosti ja varmasti meni aina oikein, vaikka oli toinen kerta vasta kun tätä tehtiin. Ajattelin, että otan kaksi ruutua, ja jos toinen onnistuu nappiin, annan loppupalkan. Ne menikin hirmu hienosti (vrt. eilen ei ihan niin hyvin loppuun asti) ja loppupalkka siihen. Lopuksi otettiin paikkamakuu, johon tuli kivaa häiriötä kentällä olevista pikkukoirista. Reilu kolme minuuttia olin piilossa, Taimi oli vähän levoton, käänteli lonkkaa pari kertaa. Tuntui, että se oli enemmänkin alustasta johtuvaa, kun se sitten luokse mennessäni tuntui vähän hytisevän. Mutta kesti siis, eikä ollut moksiskaan muista koirista.

Kotona otin tyttöjen kanssa tunnaria. Laitoin takapihalle ison kasan hajuttomia sikin sokin. Taimille aluksi helpotettua useampi toisto, haisteli ja toi omaa. Taralle kaksi vaikeahkoa, se haisteli hyvin tarkasti ja toi molemmilla kerroilla omat. :) Sitten tein vielä Taimille vaikeamman, eli oma oli siellä ihan muiden kapuloiden joukossa, ja se onnistu itosi hyvin. :) On kyllä niin hyvä mieli tämän päivän treeneilyistä.