Loin uuden kategorian jälkikauden aloituksen kunniaksi! Pelto oli puoliksi sula, mutta autolla ei päässyt lähelle. Joten jätettiin pelto vielä sulamaan loppuun ja kurvasin matkalla bongatulle metsätilkulle tallaamaan jälkeä Taimille ja Arville. Osa metsistä on vielä ihan lumisia, osasta löytyy jo kuivaa reiluja alueita, riippuen sijainnista.

Taimin jälki oli n. 200 metriä, kaksi kulmaa oikealle, vähän rinnettä. Tuuli kohtalaisesti. Jälki vanheni ehkä tunnin verran, keppejä 4. Aloitus muuten oikein kiva, mutta sitten muistin, että unohdin palkat autoon. Kehuin Taimia ja lähdettiin jäljeltä rauhallisesti, haettiin namit ja uusi aloitus. Nyt ei lähtenyt niin hyvin, vaan halusi vetää aika paljon sivuun, liekö ne äskeiset hajut sotkivat, vai toiko tuuli kauempaa jäljeltä hajua. Olin pysähdyksissä, Taimille tuli pieni turhautuma, ja se istahti ja vinkuin pari kertaa. Muutaman sekunnin kuluttua se laski kuonon maahan, ja nosti jäljen ihan oikein. Ensimmäinen keppi tulikin tästä n. 10 metrin päästä, jonka ilmaisi erittäin varmasti ja hienosti! Hyvin pääsi palkkaamaan. Tämän jälkeen varmuus kasvoi, ja edettiin todella hienosti jälkeä. Kulmassa pyöri hetken, jatkoi oikein ja kohta nousi toinen keppi, taas erittäis hienosti ilmaisten. Jatkoimme rinteen reunaa pitkin, tässä mentiin vähän jälken sivussa, tuuli vaikutti varmaan vähän. Yksi keppi jäi tälle välille. Kulma, ja sen jälkeen eteneminen viimeiselle kepille, ja taas hyvä ilmaisu.

Alkusählinki oli harmi, mutta onneksi nämä asiat osaa ottaa oikeassa mittasuhteessa, eikä mitään mennyt piloille. Jäljellä oli tosi hyvä motivaatio, työ tarkkaa ja keppien ilmaisut kyllä ihan superit.

Arvilla oli vähän tuoreempi jälki, joka meni rinnettä ylös, hetken rinteen päällä ja sitten jonkin matkaa rinnettä alas. Kaksi esinettä, niiden alla namipurkit. Loppupalkkapurkki jäljen lopussa. Hieno jäljen nosto, rauhallisen varmaa menoa, pidin liinassa kevyttä tuntumaa. Pysähtyi esineille, kehuin ja palkkasin. Arvimaista, hyvää menoa. Olisi voinut olla pidempikin jälki, mutta ei maasto antanut periksi. Ihan hyvä aloitus joka tapauksessa.