Taimi täytti tänään kaksi kokonaista vuotta, ja lähdettiin viettämään suurta juhlapäivää Riikan, Ajan ja Mårra-siskon kanssa ihan jäljen pariin. :)

Tallasin Taimille sellaiseen rinnemaastoon, jossa paljon hakkuujätettä ja jonkun verran metsäkoneen uria n. 300 metrisen jäljen, vai mitä lie pituutta kun ei vaan osaa arvioida. Viisi keppiä, kaaren mallinen, jokunen uran ylitys. Alku jyrkkää ylämäkeä, loppu jyrkkää alamäkeä.

Jälkien vanhetessä tallattiin esine-etsintä alue, ei mikään kovin iso. Riikka vei taka-alueelle viisi esinettä. Esineruutuhan saatiin viime syksynä pienelle alulle, ja talvella Taimi sai tuoda esineitä takapihalta leikittyään siellä sellaisella Arvin kanssa. Eli esine-sana ja sen tuominen minun käteen on kyllä talven aikana treenattuja juttuja. Taimi lähtikin reippaasti taakse, ja toi yhtä reippaasti esineen. Hymy Päätin vielä nostaa sillä kaksi esinettä, mutta näissä sen olikin vaikeampi itsenäisesti mennä taakse asti, joten menin vähän tueksi. Sitten kun tajusi lähteä takalaidalle, tuli sieltä ihan onnessaan esineen kanssa pois. Eli tämä on nyt tosi hyvällä alulla, aletaan tehdä noita takalaitatreenejä nyt ahkeraan. Motivaatio ja tuonti on aikas kondiksessa. :)

Taimin jälki oli reilun tunnin vanha. Ei sitten millään nähty aloitusmerkkiä, mutta tiesin kyllä mihin piti mennä, että törmätään jäljelle. Taimi otti ensin takajälken, mutta lähti sitten etenemään oikein. Maasto oli selvästi hankala, mutta jokainen keppi nousi hienosti ja ilmaisut olivat erittäin hyvät. Vauhtia oli jokin verran ja minä olin itse vähän levoton. Seuraavaksi pitäisi alkaa suunnitella ihan jäljennostoon erikoistuneita treenejä, kun janatyöskentelyä ei olla viime vuonna varsinaisesti treenattu. Perus jälkityöskentely menee aika hyvällä mallillaan nyt.

Arvin jälki oli rinteen raunaa mukaileva, ja loppu tasaisessa maastossa, kaksi esinettä. Jälki nousi hyvin, meni hyvin, pysähtyi esineille, vaikka ekalla meinasi jo jatkaa omia aikojaan eteenpäin. Kulma ja metsätien ylitys onnistui hyvin. Arvi on aika söpö. :o)