Päästiin taas ravikselle tokoilemaan, kun parkkis on aika hyvässä kondiksessa. Heljän ja koirien kanssa otettiin tämä sessio.  Taimilla oli taas vähän nenän viemää -päivä, juoksua on alettu nyt valmistella melko selkeällä kielellä. Voisi nyt vaikka kolme viikkoa vielä pantata, ettei jäisi jälkeileiri väliin. Nenä siis vähän vie ja merkkailut on käynnissä.

Taimin kanssa aloitin kontaktitreenillä, viljelin nameja eteen, ja kontaktista palkkasin taskusta, lopuksi vapautus nameille. Ihan mukava harkka.Yhdessä kohtaa seuraamisessa, Taimin haahutessa vähän kauemmas katsellen muualle, nappasin valjaista kiinni ja komensin nopeasti. Tämän jälkeen hyvin palkattu pätkä, jossa työskentely oli ihan eri maata.. Voittajan kaukoja läheltä, normimeininki. Kaksi ruutuun lähetystä, matkaa oli ihan reilusti. Ensimmäisessä juoksi kyllä ihan ok ruutuun asti, takana kävellyt varis vähän sotki keskittymistä, mutta hienosti Taimi kokosi itsensä, ja meni ruutuun. Toisella kerralla sitten paremmalla keskittymisellä taas hieno meno, variskin oli hävinnyt ensimmisen ruudun yhteydessä. Otettiin muutama noutokapulan kanssa eteentulo, hyviä oli. Noutoahan ei olla nyt juuri otettukaan, tuota palautusta voitaisiin vahvistella nyt aikamme. Loppupalkkaa vastaan vielä ihan kunnon pätkä seuraamista, jossa erittäin hyvä keskittyminen ja vire, hyvät tempon vaihdot, käännökset ja kaikki. Siihen oli kiva lopettaa. :)

Taran session alkuun jätin Taran hihnassa autoon kiinni ja kävin ruudussa taputtamassa. Otettiin seuraamista, jossa vähän taas adhd-meininki, ei keskittyminen ihan riitä pysymään kontaktissa. Pitäisi valmistella Taraa paremmin, eikä aloittaa heti tekemään. Luoksetulon pysäytyksiä parit ja pari luoksetuloa kokonaan. Kerran se ei jäänyt seisomaan, vaan alkoi liukua ja tuli läpi kokonaan. Otettiin uudestaan paremmalla onnella. Kaukoja 10 metristä. Vaihdot hyvät pääosin, mutta turhautumishaukkua tuli vähän mukaan joihinkin. Hirveästi on kyllä parantunut pitkästä matkasta tehdessä seisomaan nousu, siinä ei tule enää eteenpäin. Tunnari, jossa ihanasti lähti nyt etsimään eli nenä alkoi painua ennen kapuloita, eikä viime kerran yli-innostumisesta ollut tietoakaan. Hyvä niin. Loppuun murheenkryyni-ruutu, ja tällä kerralla oli vuoro sitten onnistua. :) Pitkä matka, ei haukkunut, valmistelu onnistui. Tässä tein huomion, että en saa ottaa Taraa pannasta ja kumarrella/kyykistyä, vaan seisoen valmistelen sen ruutuun. Otin muutaman menon vielä ja loppukaneettia, jossa välillä kyllä nousi, kun parkkipaikalle tuli häiriötä. Niitä lähtöjä nyt ei kannata ehkä ottaa, vaan vahvistaa maassa pysymistä.

Loppuun sitten paikkamakuu Taimin ja Wiccan voimin. Aluksi meinasi olla levottomuutta, mutta menin lähemmäs ja kehuin rauhallisuudesta. Palkkailin väliin. Pitää nyt miettiä miten saisi sitä keskittymistä tässäkin. Kokeilin myös jättämällä kanankaulan Taimin eteen, jolloin meni huomattavasti paremmin, mitä nyt kuola valui suupielistä. Vapautus sitten perusasentoon noususta kaulalle. En nyt nimittäin tykkää, kun se katselee ja haistelee muualle, ja välillä pyörittää sitä peppuaan. Rauhoitetaan nyt tämän treenaus levolliseksi, palkkailen ja yritetään kasvattaa varmuutta maata rauhassa. Leikittiin vielä pallolla ja ongella, sepä vasta hauska leikki. :D Sitten vielä lenkki viiden pystykorvaisen kanssa, ja avot että ol iohjelmaa taas tällekin illalle.