Pohjois-Karjalan Noutajat järjestivät möllitokon Salpakankaan varikolla, johon mentiin Taimin kanssa. Ideana oli treenata koeolosuhteissa, palkkailla fiiliksen mukaan ja saada onnistumisia. Oltiinkin avoimen luokan ainoa koirakko.

Paikkamakuussa en mennyt piiloon. Taimi oli levoton. Jonkin aikaa se oli hyvin kuten eilen, mutta sitten se valahti lonakalle, ja välillä nosteli sitä. Rullasi toisen tassun pari kertaa allensa ja pois.

Seuraaminen oli niin huvittavaa; edisti vähän ja työnsi ihan tosissaan. Mutta eipä voi ainakaan moittia vireestä ja innosta... :D

Liikkeestä maahan, seuraaminen oli jo vähän siistimpää, hyvin maahan, meinasikohan se tässäkin ennakoida perusasentoa.

Luoksetulo, pysähtyi hyvin, josta kehuin ja palkkasin, eli ei tehty kokonaisena. Oli hyvä.

Liikkeestä seisominen oli oikein hyvä.

Nouto, heitin vähän vinoon, joten jännäsin miten tuo eteen sen. Mutta turha huoli, oikein näppärästi toi tiiviisti ja suoraan, toinen tassu oli kengän päällä. Perusasento hitusen vajaa.

Kaukot muuten oikein hyvät, tekniikassa ja muussa ei vikaa, mutta ennakoi perusasennon ja hinkattiin sitten kunnes ei noussut "käsky" sanalla, josta palkkasin.

Hyppy oikein hyvä, loppuasento tiivis ja perusasentokin parempi.

Meno oli oikein mukavaa kaiken kaikkiaan yksilöliikkeissä. Pientä hiomista on perusasennoissa, pitäisi alkaa taas palkata vasemmalta, nyt kun yleensä pyöräytän sen eteen ja Taimi hyppää minua vastaan palkkautumaan. Ja nuo ennakoinnit nyt äkkiä pois, eipä olekaan tainnut virallisissa kokeissa olla tuota ongelmaa, eikä kaiken lisäksi olla edes treenattu nyt liikkurin käskytykselläkään. Paikkamakuuta vaan tehtävä nyt itsekseenkin minimihäiriössä, jotta oikea mieliala saadaan luotua.

Taran kanssa tehtiin odotusajalla seuraamista, kaukoja, luoksetuloa ja liikkeestä istumista. Tara nyt vaan vetää kierrokset, kun vaan on koiria ja ihmisiä = tokohommia = kivaa!