Tänään avattiin uusi sivu minun ja koirien historian kirjasta (ah, mitä kerronnallista sulosäveltä), kun korkattiin voittaja-luokka Iisalmessa Ralf Björklundin tuomaroimana. Voittajassa oli 4 koirakkoa.

Taran lämmittely kehään sujui kuten olin ajatellut. Hengailtiin jonkin aikaa kentän ja ilmopisteen lähellä, ja kohta se alkoi tarjoilla kontaktia ja toimintaa nakkia vastaan. Kenttä oli vähän epävakaa - joistain kohdin vähän löllö, mutta pääasiassa ihan asiallinen. Kehään mentiin innokkaina.

Paikkamakuu: 10

Tässä ei ollut mitään ongelmia, meni maahan ekalla, jäi. Yksi koira lähti paikkamakuusta, mutta ei haitannut mitään. Näin itseasiassa Taran koko ajan (oltiin pakun takana ja näin takakontista tuulilasin läpi Taran, se ei nähnyt minua). Oli valpas, mutta ihan silleen levollisen oloinen.

Odotettiin vuoroa puolisen tuntia kun oltiin viimeinen suorittava koirakko tässä luokassa.

Seuraaminen: 9

Kaavio ei ollut kovin vaikea eikä pitkä, meni ihan kiitettävästi minustakin! Alkuun vähän otain hässäkkää, mutta petrasi heti.

Liikkeestä istuminen: 0

Satu ja Loitsu, taisitte siirtää ongelman meille... ;) Ei istunut. Miulla jäi kyllä tunne, ettei istunut, mutten katsonut enkä antanut uutta käskysä. Yritin uudestaan liikkeen jälkeen parin askeleen jälkeen, ei silloinkaan istunut. Hee, eikä olla oikeestaan muita jääviä edes treenattu pitkään aikaan.

Luoksetulo: 5

Meni vasta toisella maahan, ilmeisesti sitä antaa hitusen kireämmän käskyn tai jotain. Ei myöskään pysähtynyt seisomaan, annoin uuden käsimerkin, jolloin pysähtyi vasta melkein maahanmenon kohdalla. Maahan meni reippaasti, ja eteentulo + sivu ihan hyvät.

Ruutu: tattadadaa 9,5!!!!!

Ruutumerkit olivat sellaiset valkoiset hillopurkkityyliset, nauha ei erottunut tummansinisenä juuri maasta, eli itse ei nähnyt onko ruudussa miten vai ei. No koska ei ollut tavoitteita tämän suhteen, niin mitä pienistä. Virittelin: missä ruutu, ruutu jne. ja Tara näytti lukitsevan ihan oikean jutun. Annoin käskyn, Taran juoksee suoraan, ehkä hitusen hiljentää juuri mennessään ruutuun, ekalla maahan, pysyy, tulee hienosti seuraamaan. =) Tara oli niin hieno!

Hyppynouto: 8,5

Haukkui pari haukkua kapulalle. Eteentulo Taraksi taas tosi hyvä.

Metallinouto: 8,5

Identtinen hyppynoudon kanssa.

Tunnari: 0

:( Meidän bravuuri. Kesti hyvin kääntymiseni, valmistautui oikeaan liikkeeseen. Ei haukkunut, meni nenä edellä. Haisteli, otti oman ja meinasi lähteä tuomaan. Päätti kuitenkin haistella loppuun tiputtaen oman, nostamalla viereisen ja vaihtamalla takaisin omaan. Toi pahemmin pureksimatta jne. Mutta väärä kapula nollasi kuten pitikin.

Kaukokäskyt: 7

Taas maahan vasta toisella, argh. Onko Taralla nyt sitten Taimi-syndrooma. ;D Seiso - hyvä. Istu - hyvä. Maahan - hyvä. Istu - vasta toisella käskyllä ihan kuin aikoinaan avoimessa! Seiso - hyvä. Maahan - erinomainen.

Kokonaisvaikutus: 9

Yhteensä: 203, 3. palkinto ja 2. sija.

Pisteet ovat ihan Taran näköiset. Harmi tietysti, että kaksi sellaista liikettä nollaantui, jotka eivät ole heikommasta päästä. Minua ei sitten jännittänyt muuten yhtään. Olin niin treenifiiliksellä kuin voi olla, koska ei ollut mitään paineita, odotuksia eikä hävittävää. Piti tehdä tason tarkistus, ja kyllähän siellä oli minulle niin suuria positiivisia ylläreitä (ruutu, kaukot lukuunottamatta niitä tuplakäskyjä). Luoksetulon ongelman ytimen taidan tietää: treenaan sitä liian lyhyellä matkalla. Tunnari oli huonoa tuuria, joskin siihen voisi tehdä vielä lisäharkkana sen, että liikkuri laittaa kapulat, koska usein treenaan yksin ja kapulat siis hajuttomia. Taidan ilmoittaa Taran Joan kokeeseen. Vahvistellaan paria juttua, mutta ei aleta hinkkaamaan mitään, koska se ei tunnut hyvälle idealle. Tara oli sika hieno tänään, ja jos tälläinen taso saadaan pidettyä ja muuten nuo nollautuneet ja huonot paranneltua, niin hieno juttu. Niin joo, ja Taralla kesti ihan hyvin into, onneksi lopussa on niitä noutoja, kun se palkkautuu niistä. Hyvä reissu, kannatti tehdä. :)