Kotikisoissa käytiin kokeilemassa tällä kertaa voittaja-luokassa. Tara oli innokkaana ennen kehän alkua, ehkä liiankin? Sää oli helteinen (varjossa +30).

Paikkamakuu: 6

Pyöri, nuuski, vinkui. Ei noussut kuitenkaan, hyvin pysyi. Mutta tosiaan levoton oli, ehkä en niin hyvin valmistellut, että ollaan menossa tekemään just paikkamakuu.

Seuraaminen: 9

Hyvää, perustaramaista seuraamista.

Liikkeestä istuminen: 9

Alku seuraaminen muistaakseni ei ollut ihan priimaa, annoin kyllä toisenkin käskyn, mutta se jäi tuomarilta ilmeisesti kuulematta. Istui kyllä ekalla, mutta itselle tuli hätä, kun en nähnyt Taraa ja silti annoin toisen varmistukseksi, kun viimeeksi ei onnistunut.

Luoksetulo: 0

Ennen liikettä sanoin tiukasti sille, että nytpysyt ruodussa. :D Selvästi lähtikin etenemään niin, että korvat oli pystyssä ja odotti pysäytystä, Kuitenkin vähän hidas, ja meinasin antaa toisen merkin, mutta kyllä se sillä ekalla olisi pysähtynyt. Maahanmeno taas niin tajuttoman pitkällä reagointiajalla varustettu.

Ruutu: 0

Valmistelu hyvä. Lähetin ruutuun, Tara lähtee ilman ääntä juoksemaan hyvin kohti ruutua. Puolen välin jälkeen lähteekin kehän toiseen reunaan, kun siellä oli tavaralaatikot ja muut. Usealla käskyllä sain sen ruutuun ja sitten maahan, loppukaneetti oli moitteeton. :) Kertoo vaan liikkeen epävarmuudsta, että se selvästä ruudun lukitsemisesta ja linjasta huolimatta valitsee edelleen mitä tahansa muuta...

Hyppynouto: 8

Pari haukkua, sika hieno eteentulo!

Metsku: 6

3 haukkua, ihan loppu ravilla.

Tunnari: 8

Kaksi haukkua mennessä ja kapuloille tassut edellä läjähtäminen. Oman nuuskaisi ja varmasti otti ja toi ihan kiitettävästi, mitä nyt meinasi viedä sen Suskille ekaks.. Tuomari vitsaili, että tuurilla otti kun ei edes nuuskinut. Mutta ehei, ei tasan ottanut. Vaikka se on joskus nostellut vääriä, en äkkiseltään muista, että olisi juuri koskaan väärää tuonut, kyllä se haistoi sen oman.

Kauko-ohjaus: 0

Katsoi vissiin alussa Tomiin päin, joka istu kyllä kauempana kehän laidasta, joten eka istu-käsky kuuroille korville, en vaan voinut enää odottaa että katsoisi minuun, kun odotin jo pari sekkaa.. Viimeisessä seisomasta maahanmenossa kävi istumaan, ja kun annoin uuden käskyn, haukkui. Niinpä sitten kävellessäni Taraa kohti se hyppäsi pois paikoiltaan, koska olen tehnyt niin, että jos se haukkuu, menen torumaan sitä jolloin se lähtee paikaltaan.

Kokonaisvaikutus: 7

Ne haukut, ne haukut... ym.

 

Fiilis oli rento, ja taas meinasi pokka pettää ruudussa. :D Ei tarvinnut jännätä, jaksaako Tara moisessa helteessä, sillä ei ollut mitään vaikutusta työskentelyyn. :) Innokas, osaava, mutta nuo mitkä ovatkin vielä epävarmoja, toivat nollat. Nyt kun tuntuu, että sillä on kehässä kivaa ja se oikeasti jaksaa, niin luotto nousee. Luoksetuloa aletaan tehdä nyt jollain uudella tavalla, se on niin huono. Haukkuihin pitää keksiä jotain, mikä ei sitten pilaa muuten hyvää kokonaisuutta. Etenkin kun se siihen tunnarille on siirtynyt. Jos välillä tulisikin haukkua-pari, niin ei se maailmanloppu ole, mutta jos louskutusta on kuten tänään, niin alkaa olla siinä rajoilla. Pitää vaan keksiä niin sopiva tapa puuttua siihen, etti se sitten ala väistellä, hehe.

Oltiin vielä paikkamakuuhäiriökoiria evl:ssä, ja saatiin onnistuneet vahvistukset huonosti menneelle liikkeelle. Treenaillaan varmaan nyt kesä ainakin noita huonompia liikkeitä paremmiksi, ja syksyllä katsellaan taas koekalenteria.