Viimeinen etappi meidän tältä lomaerältä oli Kangasalassa pidetyt Tokon joukkue SM:t. Taimi kantoi kortensa kekoon Lappalaiskoirat ry:n joukkueessa avoimessa luokassa. Etukäteen valmistauduin kokeeseen miettimällä vähän skenaarioita. Jos Taimi olisi väsynyt, niin se olisi vähintään ymmärrettävää. Mutta toisaalta luotto oli kova, koska liikkeet ovat sujuneet, seuraaminenkin parantunut viime viikkoina, eikä mitään ihmeempää pitäisi tulla eteen. Itselläni oli hyvin rento ja rauhallinen olo, ja tsemppausjoukkojen kanssa hengailu ja rupattelu rauhoitti, etten hermostuksissa hypistelisi koiraa ja osoittaisi sille mitään suuria jännityssignaaleja. Ilma oli kuuma ja kostea meidän suorituksen ajan, joskus myöhemmin tuli sadekuuro, mutta pääasiassa kisat käytiin ihan hyvässä säässä.Taimi työskenteli ykköstuloksen 180,5 pisteellä, ja sijoittui kovassa 90 koirakon joukossa sijalle 5. Pisteet siinä järjestyksessä ja tuomaroituna kun ne suoritettiin, kootut tunnelmat:

*** Video kakkoskehästä ***

*** Video kolmoskehästä ***


Paikkamakuu: 10 (Packalen)

Mentiin kehään hyvällä asenteella, Taimista huokui luottamus. Tämä liike on nyt saatu kevään jäljiltä kyllä taas toimimaan. Taimi oli pari kertaa haistellut ilmasta jotain hajua, muuten ollut oikein mallikkaasti.

Nouto: 10 (Packalen)

Suoritettiin paikkamakuun jälkeen. Perustaimimainen nouto mennen tullen laukaten. Tiiviisti eteen, mutta perusasento oli kyllä ihan vajaa, jäi noin puolitiehen. Silti 10.. Kokonaisvaikutus sen sijaan laski tällä tuomarilla varmaan siksi 9:iin.

Seuraaminen 10: (Juhantalo-Kakkola)

Hyvällä fiiliksellä ja vireellä. Sopivan tiivis, pari kertaa irtosi sivusuunnassa mielestäni turhaan. Taisi kerran pari vilkaista mukana kulkenutta tuomaria. Perusasennot hyvät, samoin vauhdin muutokset. 

Liikkeestä maahanmeno: 10 (Juhantalo-Kakkola)

Hyvä valmisteleva seuraaminen, ei yhtään ennakoivakaan. Muuten perusmeno.

Hyppy: 6

Mennessä tai tullessa varpaat osuivat esteeseen, josta lähti pisteitä, samoin tarvitsi toisen käskyn istumiseen. Eteentulo minulle mieluinen, hyvä perusasentoon siirtyminen. Tajusin sitten, ettei oltu tehty tätä moneen viikkoon, joten ei ihme, että tarjosi alokasluokkamaisen hypyn.. Toimi nimittäin ihan kuin silloin aikoinaan. Nyt ollaan treenattu kuitenkin etäisyyden ottamista, mutta ne rutiinit varmaan oli tässä välissä unohtuneet. Tämä oli kokeen ennalta-arvaamaton, koska hyppy nyt on yleensä ollut kovin sujuva. Ei silti harmittanut (tietenkään), koska fiilis ja yhteistyö oli kohdillaan.

Luoksetulo: 7 (Pollari)

Viimeiseen kehään Taimi meni ihan selvästi asenteella "mennään tekemään nyt ne liikkeet". :D Luoksetulo tehtiin ihan kehänauhan vieressä, ja ajattelin, että jos ei ole fiilis kohdillaan, siitä äkkiä ottaa häiriöt. Taimi jäi hyvin, lähti rakettina tulemaan kohti, pysähtyi vauhtiin nähden minusta oikein hyvin. Loppuosuus myös kovalla laukalla, hyvä tiivis eteentulo ja hyvä perusasento. Kuitenkin tuo pysähdys oli sitten liian hidas, kun pisteet ropisivat. Itse olen liikkeeseen tyytyväinen.

Liikkeestä seisominen: 10 (Pollari)

Valmisteleva seuraaminen oli hyvä, pysäytys nopea ja pysyi siinä aloillaan kuten kuuluu.

Kaukokäskyt: 9,5 (Pollari)

Valmistelin liikkeeseen. Taimi jäi hyvin, totteli käskyt hyvin, eikä videolta katsottuna peppu liike missään kohtaa. Puolikas piste ehkä meni sitten siitä, että siirtymisen voisi olla nopeammat tai sitten se makasi inasen vinossa (en muista..).

Kokonaisvaikutus: 9

Kaikilta kolmelta tuomarilta sama arvio. Packalen taisi vähentää tosiaan siitä perusasennosta. Juhantalo-Kakkola kehui Taimia tosi kovasti, tykkäsi. Lopussa sitä hetsasin ehkä liikaa liikkeiden jälkeen, ja hän huomautti, ettei saa hyppyyttää koiraa vasten, mutta se ei nyt kuitenkaan vaikuta meidän kokonaisvaikutukseen. Hups. :D Viimeisessä kehässä myös se 9.

******   

Nyt on lomat tosiaan tältä erää lusittu, jatkoa onneksi seuraa elokuussa. Pitää vähän taas totutella arkeen Joensuun kamaralla. Kuvista pitänee tehdä myöhemmin vielä parhaat palat-kokoelma, niin kivaa meillä oli, ja palata hetkeksi tunnelmiin. Raskastakin, mutta KIVAA! Kiitos kaikille loman varrella tavatuille! Hymy