Tänään meillä oli tukisukkahousutokotreeni Varkaudessa. Menin kuitenkin jo eilen tekemään jälkeä viraaseen maastoon ja vieraan tekemänä, eli treeniä koko rahalla. :D

Hertta tallasi jäljen (nro. 43) meille. Pyysin tapahtumia jäljelle, ja pituutta ainakin se alokasluokan 500 metriä. Ikää oli noin tunnin verran, keppejä kuusi. Janalla en itse ehkä toiminut ihan niin hyvin kuin olisin voinut. Taimi eteni nopsaan, mutta teki sellaisen jonkun valelähdön jäljelle, olisiko törmännyt johonkin hajuun? Olisin itse voinut lähteä aikasemmin ja paremmin Taimin mukaan. Jatkettiin valelähdön jälkeen, en ehkä vaatinut ihan suoraa menoa, mutta hajulle se jo pääsi ja lähti jäljestämään. Vauhtia oli ihan kiitettävästi, maasto oli monipuolinen, kolmella kepillä alla palkat. Jälki meni hyvin, kaikki kepit nousivat. Yhdessä kohtaa sillä oli jonkinlainen hukka, jossa pyörittiin hetki, mutta ei jättänyt hommia missään vaiheessa. Hukalla sillä oli kuitenkin jonkinlainen haju, koska kepille tultiin hyvin pian, jonka jälkeen loppujälki hyvin. Joitain sivutarkistuksia, jotka tunnistin hyvin, ja odotin sen menevän takaisin jäljelle. Osasin lukea koiraa mielestäni melko hyvin, enkä kovin paljoa kysynyt ollaanko jäljellä, ehkä pari kertaa kuitenkin. :D Välillä piti laittaa vaan silmät kiinni, pitää liinasta kiinni ja mennä läpi puskien ja kivikoiden. Kerran Taimi jäi kivenkoloon kiinni, kerran minä. Loppujäljellä Taimi oli vähän jo väsynyt, mutta niin vaan mentiin loppuun ja vimonen keppi sielä löytyi. Oma naama oli hiestä märkä, ja loppupäätelmä oli, että jälki oli lähemmäs kilometrin kuin puoli, aikaa meni reilu kymmenen minuuttia ehkä. Jes, tätä kaivattiin!

Tänään oli sitten varsinainen päätyö. Aloitettiin evl:n paikalla istumisella, jossa lähinnä treenattiin koirien jäämistä, aikaa ei paljon otettu. Hyvin jäivät. Sitten tehtiin maahan jättämistä, vuorotellen käskyttäen. Taimille eka kierros oli hankala, eihän tätä olla oikeastaan varsinaisesti treenattu. Niinpä seuraavalla kerralla palkkasin pysymisestä, ja varmistin onnistumista, ja en turhaan. Tätä siis ihan voitaisiin opetella, ennen kuin mennään ilman apuja.

Taimin ekalla vuorolla tehtiin BH-kokeeseen ilmottautuminen, ja siitä paikkamakuuseen meneminen. Taimi jäi hyvin, ja oli suht rauhallisella mielellä, mutta lonkkaa vaihteli pari kertaa. No, eipä voi koiraa syyttää, kun paikkamakuuta ei olla pitkään aikaan tehty, joten se, että saatiin jo paikallaan pysyvä asento tähän, ei voi olla automaatio pitkän tauon jälkeen. Peruspaikkamakuutreeniä pitää nyt ottaa, samoin sitten sitä, että joku toinen tekee liikkeita siinä samaan aikaan.

Paikkamakuusta siirryttiin aloituspaikkaan, josta lähdettiin seuraamaan. Hyvin lähti, ja muutaman askeleen jälkeen palkkasin onkileikillä. Leikin jälkeen otettiin suht tiheään palkattua seuraamista ja muutamia käännöksiä. Tehtiin ekaa kertaa henkilöryhmä, joka ei ollut mikän outo juttu Taimista. Pari kertaa kurkkasi ihmiseen päin, muuten seurasi hyvin. Henkilöryhmä päättyi uudella kettulelulla yhteisleikkiin henkilöryhmäläisten kanssa.

Toisella pätkälläkään ei tehty mahdottomia. Muutamat vapaat istumisen, ja kaksi liikkeestä istumista. Tämän jälkeen kokeiltiin kaksi kertaa maasta luoksetuloa, palkka jalkojen välistä. Loppuun liikkeestä maahanmeno, ja siitä suoraan luoksetulo. Laukkasi korvat pystyssä, eli ehkä odotti vähän pysäytystä, mutta laukkasi loppuun asti ja vähän kaarevasta juoksulinjasta huolimatta tuli tiiviiseen suoraan perusasentoon, josta sitten isompi palkka rasiasta ryhmäkehujen kera.

Ihan lopussa otettiin vielä joukkoseuraamista, eli kaikki kentällä yhtaikaa. Vielä mentiin oikein hyvällä sykkeellä, ja lopuksi autolla palkkautumaan herkkuruualla. Saatiin taas erittäin hyvää näkökulmaa ja neuvoa tulevia kokeita ja treenaamista varten. Näillä eväillä taas vähän eteenpäin. :) Kiitos lisäsilmille!