Pitäisi ehkä aloittaa uusi kategoria esine-etsinnälle, hmm.

Riikan kanssa käväistiin raviradalla ottamassa tokopätkää. Tara jatkoi eläinkoetta nyt vähän vieraammassa paikassa. Seuraaminen meni ihan hyvin, kontaktikatkoa oli alussa, mutta se ei jäänyt jätättämään eikä pälyilemään kuitenkaan ja tsemppasi. Eli hyvin koemaista. Yritin liikkeen jälkeen kehua tsempaten, mutta ehkä se ei ihan lähtenyt siihen mukaan, koska seuraava siirtymä oli huonompi + se yritti Riikkaa haistelemaan, josta käskytin sitä hallintaan = koemaista toimintaa! Niinpä sitten seuraava seuraaminen lähti hyvin epävarmasti ja pälyillen sivuille. Itse jatkoin normaalina ilman käsien heiluttelua ja hermostunutta koiran kutsumista, ja käskin istumaan, ja se jopa jäi. Mutta kävellessäni ohi Tara kääntyi. Kehuin tsemppaavasti liikkeen jälkeen, ja tähän se lähtikin mukaan tassuilla leikkien. Seuraava liikkeestä istuminen parempi, vaikka seuraaminen ei ihan priimaa ollut, paljon parempaa kuitenkin. Pääsin palkkaamaan hyvästä suorituksesta. Otettiin nouto extempore väliin, hyvä oli. Tästä kehut taas ja ruudun lähtöpaikalle. Ja ihan mahtava ruutuun meno + maahanmeno, palkkasin ruutuun ja jatkoin loppukaneetin, joka moitteeton. Siitä sitten huisit kehut ja innostukset ja lopuksi loppupalkka. :)

Mie uskon tähän! Mie uskon, että tällä taktiikalla saadaan parannusta. Kehun ja palkkaamattomuuden ja palkkaamisen kanssa pelaamista paljon enemmän, ja ajatuksella. Itse jätin nyt kaikki ylimääräiset maneerit pois, ja pitää vaan toimia normaalisti ja vähäeleisesti ja tarkoituksenmukaisesti. 

Taimin kanssa otin ensin perusasentoja, joita teki hyvällä intesiviteetillä, vaikka aluksi pyrki nuuskimaan maata. Ehkä olisikin voinut tehdä look at that -periaatteella sitä. Seuraamispätkiä otettiin pikkuisen, joitain perusasentoja se jätti tekemättä. Ihan ei ollut sitä parasta tunnetta, enkä ollut ehkä suunnitellut tarpeeksikaan mitä ja miten teen. Ensi kerralla sit. Koska vaihtelevuutta oli saatava näihinkin, otettiin noudon palautus kerran, ja nouto sitten kaksi kertaa. Kaksi, koska ensimmäinen luovutus oli hanurista. Ai että pitäisi palata perusteisiin vähän näissä harvinaisemmissa. Molemmat teki kyllä hyvin muuten. Pitkästä aikaa hyppy, laitoin namialustan kauemmas. Tämän opin silloin sm-kokeesta, eli pitää muistutella tässäkin perusteita. Loppuun ne jäävät. Tein istumisen ja maahanmenon ensin muistutuksena, ja sitten itse liike. No, oma moka, että vahvistin sen maahanmenon ennen tätä, koska istumiskäskyllä Taimi meni maahan.  Ohjaaja on pönttö! Uusinnalla hieno istuminen, ja istui hyvin loppuun asti. Maahanmeno ja luoksetulo kertalaakista, sitten vähän leikittiin ja hypeltiin iloisina ja syötiin loppupalkkaa, ja heiteltiin italianpalloa Pitääpä kuvata italianpallo tässä joku päivä. Son hyvä lelu se! Kenttä oli nyt kuiva, eikä jäinenkään, eikä siis noissa jäävissä ollut vastaavaa ongelmaa kuin aiemmin.

Jaarittelu ei siis tähän loppunut, vaan vielä hurautin tyttösten kanssa Kyyrönsuolle. Tallasin isomman esineruutun kuin ennen (hmm.. kuinkohan iso se olis ollut). Tara haki alkuun kaksi esinettä ihan sokkona, ei nähnyt laittoja. Oikein kivasti se sitten toikin. :) Se ei ehkä ihan reagoi heti silleen, että haa, esine, vien sen pikapikaa mammalle, vaan sitä pitää kannustaa. Mutta toinen oli jo siltä ihan itsenäinen. Taimille niin ikään kaksi hakua, oli oikein pätevää työskentelyä yhtä myyrätarkistusta lukuunottamatta, josta se itse jatkoi hienosti ruutua keirrellen. Lopuksi lenkkeiltiin ennen pimeän tuloa, ja aika tehokkaita oltiin, koska tähän koko reissuun meni reilu kaksi tuntia.