Myrskytuulesta ja tihkusateesta huolimatta kokoonnuttiin treenaamaan porokoiraporukalla, kun saatiin vielä Hertta ja Martti vieraileviksi tähdiksi, ja meidän lisäksi oli Heljä Hallan ja Wiccan kanssa sekä Riikka Ajan kanssa. Kaikista parasta oli tietysti huomata, ettei kenenkään koiraa koko sää haitannut pätkän vertaa! Omistajien mielekkyydestä siinä taisikin olla kysymys...

Taran kanssa aloitettiin luoksarin maahanmenoilla, Hertta naksutteli nopeista. Kyllähän ne nyt han ok toimi, joku pitkäpiuhainen siellä joukossa oli. Toistoja jatketaan, ehkä tulokset näkyvät vaikka puolen vuoden päästä.. pitkäjänteisyyttä siis. Kaukoja tein läheltä, ja pari hyvää vinkkiä tuli: eli palkka vähän viiveellä välillä, ja samoin vaihtoihin väliä enemmän. Loppuun käskytettyä seuraamista, joka perus. Ei häröillyt missään vaiheessa taaskaan, etäisyytä oli välillä. Tehtiin vielä yksi välisiirtymän tapainen, ja hetki perusasennossa, jossa kesti kans hyvin. Eli se kehänauhakooma - ja siis minulla nimenomaan..

Taimi-juoksuinen tuntui ihan virkeältä, ja onkin kotona ollut vähän toimeton viime päivinä. Ollaan sisällä tehty kaukoja sekä settinä vähän kauempaa ja yksittäisiä vaihtoja vahvistettu läheltä. Tämä on ollut hyvä tapa treenata. Isoin ongelma on, että se ei odota tuleeko "peru" vai "alas" -käsky, vaan saattaa tehdä pienestä kädenliikkeestä sitten jomman kumman. Käskyt on ihan erilaiset, mutta alussa sekunnin murto-osan molemmissa käsi liikahtaa samasta kohtaa (tietysti, kun se käsi nyt välissä roikkuu siinä sivulla). Tätä siis tarkkailtava! Tunnarin tuontia otettu myös sisällä, ja luoksarin maahanmenoa.

No siis tänään otettiin treeneissä pitkästä aikaa ohjatun suuntia (o-o-v-v-o-v). Ensimmäinen vasen ei meinannut löytyä, mutta kun hiffasi kupin sielläkin ja muisti mistä on kyse, niin meni hyvin. Saatiin Hertalta kullanarvoisia vinkkejä tähän, liittyen omaan sijoittumiseen tässä alkuharkassa (lähelle sijoittuminen ei itseasiassa helpota vaan vaikeuttaa).

Tehtiin myös pari istumista vapaasta liikkeestä, mutta varsinaisesti seuraamisen yhteydessä tuli seisomisia. Täytyy siis vahvistaa vielä minkä kerkeää. Kotona teki hyvin, kun otettiin vielä, muta ulkona kentällä vielä paljon toistoja ennen koetta. Liikkeestä maahanmeno hyvä, luoksetulossa juoksi korvat pystyssä ehkä ihan vähän himmaten, mutta ihan ok. Loppuasento jäi vähän liian kauas, korjattiin, ja loppupalkka. Loppuun leikkiä ketulla, mutta Taimin piti aina tarkistaa haistelemalla, että kenen kanssa milläkin vuorolla leikkii. :) Toi lopussa hienosti lelun miulle ja oli tomera.