Tänään kisattiin perinteen mukaisesta Kantelesärkässä Joan omissa kisoissa. Tasan vuosi sitten aloitettiin Taimin kanssa kisaura, nyt vuorossa taisi olla sen 19. ja 20. startti.

Arvi

Ensimmäinen rata meni oikein kivasti, mitä nyt Arvi varasti lähdössä, onneksi ihan itse hyppäsi ensimmäisen hypyn ennen kuin tuli vierelleni kävelemään... Nopea pelastus toiselle esteelle ja loppurata ihan mukavasti. Yliaikaa kuitenkin 0.09 s. joka olisi helposti otettu pois, jos aloitus olisi ollut kunnon vauhdillinen ja suunniteltu. Eroa voittajaan oli kuutisen sekuntia - siis se perus.

Toinen rata meni myös aika jees, mitä nyt alun käännöksissä oli vähän juntturaa, putkipyöristykset taas meni kokemuksen syvällä rintaäänellä. Kaarroksia oli, mutta ihan Arvin perustyötä, johon ne tavallaan kuuluukin. Yliaikaa rapiat 3 sekuntia. Voittajasta jäätiin n. 5 sekuntia, nopeimmasta ajasta ~7.

Taimi

Neiti kolopesijä oli oikein kivalla tuulella taas, sille on kisoista muodostunut varsin mukava tapahtuma, koskaan sillä ei ole tainnut olla mitenkään tyhmää niissä. :) Ensimmäinen rata menikin ihan suunnitelman mukaisesti, enkä oikeastaan pysäyttänyt kontakteille, vaan jatkettiin, kun etutassut tulivat maahan. Harmittavasti kolmanneksi viimeinen rima tipahti, paikka oli ehkä vähän tiukka tai ohjaus huono, koska en muista Taimin vielä koskaan tiputtaneen rimaa. Joo, treeneissä on saattanut ehkä joskus, mutta ei kisoissa. Ihanneaika alottui -0.17 sekunnilla, ja voittajaan siis alle kuusi sekuntia eroa. :)

Toisella radalla sitten olikin omat säädöt meillä molemmilla... Aluksikin Taimi aloitti kepit väärästä välistä, vaikka ajattelin sen kykenevän helposti oikeaan väliin. Ei korjattu. Putkipyörityksissä tehtiin ylimääräinenkin putki näytöksen omaisesti, ja rengaskin meinasi jäädä välistä, mutta korjattiin se oikein. Sei onneksi ole niin vakavaa. :) Jotakuinkin arvelin, että tällä radalla voisi odottaa jotain tälläistä, kun taas se kokemuksen puute siellä taustalla kummitteli. Ja joitain kivoja treeniaiheitakin keksi, luulen että ne ovat Taimille mieluisia. Lisäksi ensi vuoden kisasuunnitelmat selkenivät ehkä tämän kisan osalta, mutta niistä sitten jossain vaiheessa, kun pannaan vuotta pakettiin ja suunnitellaan seuraavaa.