Tokovuosi piti niin ikään laittaa pakettiin, joten aamuvarhaisella hurautettiin hallille.

Taimin kanssa otettiin alkuun kettuleikki, josta lähdettiin tekemään seuraamista. Ei tuntunut parhaalle, mutta todennäköisesti näytti ihan hyvälle. Oli hyvin mukana, mutta kun palkkasin perusasennoissa, katse tippui aina skannaamaan jotain. Tosin tätä ongelmaa ei ole, jos en palkkaa. Treenaamisen kannalta taas pitäisi opettaa pysymään palkkauksen jälkeenkin kontaktissa. Eniveis, tehtiin siis eri tempoja, askelia ja käännöksiä. Note to self: oma käveleminen käännöksissä on perseestä (sitä harjottelin sitten Arvin kanssa). 

Seuraamisesta luoksetuloon, olin laittanut etukäteen yhden takapalkan. 1. pysäytys seisomaan, aivan täydellinen, takapalkalle. 2. seisominen - super, maahanmeno - super, palkkasin itse. Lopuksi vielä eteentulo. Pikkuisen olin itse ratketa liitoksista, kun ne seisomiset oli niin hienoja.

Ruutuunlähetys. Valmistelin alkupaikalle kävellessä, ja Taimi innostu huomattavasti. Juoksi pienellä kaarroksella, mutta meni ihan oikein ruutuun, ja pätevänä jäi seisomaan, josta italianpallopalkka. Toinen lähestys, valmistelin taas kävellessä, ja Taimi alkoi hypellä tasajalkaa. :D Meno samanlainen kuin viimeeksi, siis pienellä kaarroksella, mutta taas ihan oikeaan paikkaan, hyvä pysähdys, hyvä maahanmeno ja pysyminen, josta palkkasin. Laitoin uudelleen maahan, ja loppukaneetti, onnistui sekin.

Hyppynouto, odotti hyvin, josta palkkasin ja sitten lähetys. Tunnari, haisteli hyvin kahdesti kapulat ja toi heti oman (pieni kehu, en tiedä kuuliko edes). Kaukoja kolmen setti, jossa yksi väärä liike. Sitten kokosetti, ei liikkunut, ja teki muutenkin hyvin. Sen mieliala tässä liikkeessä on vähän erilainen kuin muissa, pikkuisen paineikas, mutta se ei tunnu haittaavaan yhtään. Keskittyykö se ehkä sitten niihin liikkeisiin niin..? Hyvää työtä siis, ja otettiin hetki seuraamista ja kehujen kautta loppupalkalle. 

Tara teki hienoa seuraamista, superhienoa. Ruutu, jossa kävi suorittamassa renkaan, joka oli sivummalla. :D Toisella lähetyksellä hienosti ruutuun ja maahan. :) Hyppynouto, joka oikein hieno. Tunnarikin nätti, ei riehaantunut. Loppuun leikkiä. Arvi taas teki seuraamista (jossa itse treenasin sitä kävelyä), luoksetulon pysäytyksiä, hypyn ja noudon, sekä kontakteja ja putkea. Hieno Arvi.


Mennyttä ja tulevaa...

Tämä vuosi oli erittäin aktiivinen treeni- ja koemielessä, ja paljon saatiin onnistumisia ja onnenhetkiä. Myös niitä opettavaisia, ei niin onnistuneita, kokemuksia kuului joukkoon.

Taimin tavoitteet saavutettiin, kun TK2 rapsahti marraskuussa nimen eteen, BH lokakuussa, ja agissa noustiin kolmosiin, vaikka kakkosia tavoiteltiin. Bonuksena läpäistiin poropaimennustesti kunniapalkinnon kera, ja kerättiin näyttelyistä kaksi sertiä ja roppia, muutama EH ja yksi H. Ensi vuonna yritämme saada tokosta voittajaluokasta ykkösen, osallistua jälkikokeeseen, ja saada muutama nolla agilityssä. Haluaisin kesällä opettaa sille myös hakupistoja, jospa sellaistakin saataisiin aikaiseksi. :) Tavoitteet, joihin en hirveästi voi itse vaikuttaa, on luonnetesti mielellään keväälle, silmätarkki syksylle, ja toivottavasti loppuvuodesta voitaisiin laittaa Taimin taimet aluille...

Tara kävi kolmessa voittajan kokeessa, kun tavoitteena oli osallistua. Ensimmäinen koe meni yllättävän hyvin, varmaan koska en osannut odottaa sieltä mitään. Seuraavissa kokeissa ajattelin, että voisimme saadakin tulosta, ja varmaan se muutti suhtautumista ja vaikutti Taraan. Pisteellisesti kokeet olivat suht samanoloisia, mutta tunteeltaan eivät. Nyt ollaan treenattu ja saatu minun pääkoppa hyvään kuntoon taas, joten uskallan ajatella jo alkuvuodelle Taralle koetta. Tulostavoitteita ei ole. :)

Arvin kanssa oli tarkoitus korkata avoinluokka tokossa, mutta sitä ei tehty kuin mölleissä. Ja se ei ollut mitään kovin hyväntuntuista menoa, joten jätetään ehkä Arvin kanssa nuo tokokehät. Treenataan vaan, ja Arvi saa mölytä niin paljon kuin tahtoo. :) Agilityssä edelleen nollia metsästellään ensi kaudella, tälle vuodelle niitä kertyi 5. Sitäkin enemmän olemme iloisia siitä, että pidempiaikainen haave toteutui, kun Arvi pääsi Agirodussa avoimien sm-kisojen finaaliradalle. Ehkäpä sitä tavoitellaan taas ensi kesänä..

 

Taimiston väki kiittää sydämellisesti kaikkia treenikavereitaan vuodesta 2009, ja toivottaa niin ikään kaikille miellyttävää ja onnistunutta vuotta 2010!