Tiistain hommissa olin suunnitellut pari juoksevaa agilityratapätkää päivän teemaksi. Taimin kanssa sujui ihan mukavasti, tehtiin myös pitkästä aikaa namikipolle irtoamista, ja pikku porokoira liisi viivana esteiden yllä. :D Keppien aloitus meinasi vähän lipsahdella, viimeeksi jo ajattelin, että pitää niitä tehdä yksittäisinä. Enemmän se on kiinni kulmasta, josta lasken Taimin, mutta ne on olleet paljon paremmat ja varmemmatkin. A:lle palkkasin jonkun kerran kontaktista, joitain lähdettiin aika vauhdista. Haaveissa olisi mennä hallille ottamaan joku kerta ylimääräinen treeni: niitä keppikulmia sekä irtoamista.

Arvin kanssa päästiin taas vauhtiin. On ollut hyvä ottaa sillä vaikeampiakin juttuja väliin, erittäin hyvä. Se on antanut vaihtelua ja itseltä vähän vaatimusta koiran suuntaan. Tänään Arvi sai juoksennella ja revitellä itsenäisesti, ja meno oli oikein mukavaa, sujuvaa ja irtoavaa.

Taimin kanssa vakion mukaan kävimme tekemässä ruutua ennen treenejä. Otin ensin toki seuraamista ja kontaktia, jossa on nyt hyvä ote. Ruutu kertalaakista pitkästä matkasta, ja ihan oikeaan paikkaan, jes! Hiljensi himpun ruutuun tultuaan, mutta haki aktiivisesti suoraan itsensä oikeaan paikkaan, joten tämä oli jo meille ihan täydellinen, joten ei tehty toistoja. Vähän kuitenkin maassa pysymistä pitkästa aikaa, kun koirakin tarkenee ja raaskii vaatia.

Tarapa oli mukana myös! Pienen mortivaationotkahduksen jälkeen jatkamme taas vähän sen kanssa kontakti- ja itsevarmuushommia. Oli hirmu hyvää mentaliteettia, mutta myös näkyviä ongelmia. Jatketaan ja edetään. :)