Taran koe siis koitti omassa hallissa. Fiilikset olivat ihan hyvät ja yritin tehdä valmistelut kuten treeneissä. Pisteet ja kootut selitykset:

Paikkamakuu: 8

Halliin mennessä ja paikalle kävellessä kehuin mahd. paljon, mutta Tara nuuskutteli jonkun verran siitä huolimatta maata. Muuten oikein hyvin meni maahan ja nousi perusasentoon, mutta vinkui jonkun verran, ja ainakin oli lonkallaan, liekö vähän liikkunut.

Seuraaminen: 5

Strategia oli, että jos menee ihan kauheaksi nuuskimiseksi, nollaan ja nostatan, ja tehdään seuraava liike. Kaavion alussa oli paljon tapahtumaa, nenä tippuili, mutta ei niin hirveää olo tullut, että olisi tullut mieleen lopettaa. Ja kohta meno paranikin, mitä nyt askeleissa tuli ääntelyä, peruuttamisessa Tara hyppäsi miuta vasten ja muuta pientä säätöä.. Fiilis pysyi lupaavana.

Liikkeestä istuminen: 9

Palkkasin kehuilla Taraa aika paljon, ja se palkkautui! Se oli ihan mukana lähdössä liikkeeseen ja seurasikin tosi hyvin, mitä nyt juuri ennen käskyä haistoi nopeasti luoksetulon merkkiä, joka oli maassa. Katsoin vähän taakse, jäikö istumaan, jäi ja pysyi hienosti. Itseasiassa pelkäsin noita luoksarimerkkejä paljon enemmän, olisin kuvitellut sen menevän voimakkaaminkin katsomaan, "onko namikupissa namia". ;)

Luoksetulo: 7

Seisominen varsin ok, maahanmenossa piuhat oli piitkät, mutta on se huonompikin ollut. Oikeastaan aika kivasti meni, tämä on usein ollut meille aikamoinen murheenkryyni.

Ruutu: 7

Hyvä lukitus, ruutuun suoraan ja vauhdilla, nuuskuttelua ja ensimmäinen maahanmenokäsky meni korvista ohi (ylläri..)  ja toinen, joka ei ehkä ollut enää niin hienon hentoisella äänellä annettu (Nolostunut), tehosi onneksi ja meni maahan, lopussa ei huomautettavaa. Jee!!!

Hyppynouto: 8,5

HauHau. Haukku is back kun kierrokset oli korkeat. En ihan kyllä osannut odottaa, niin kauan se on ollut haukkumatta. 

Metallinouto: 7

Haukkui ainakin, ja olikohan tässä niin, että annoin käskyn kun Tara katsoi vielä liikkuria minun käskyn aikaan, eikä mennyt ekalla. Niitä nimittäin tässä loppupäässä tapahtui, vaikka Hertta viikko sitten näistä minulle vinkkasikin. Mutta kun ei siellä kehässä voi aina kaikkea muistaa, ja siksi on pakko torpedoida pisteitä..

Tunnari: 7

Tässä ainakin kaksoiskäsky noudolle. Oma tuli kuitenkin suht nätisti kantaen.

Kaukot: 0

Seisomisissa istui, ja niistä kaksoiskäskyt, ääntä ja liikkumista, ei kuitenkaan liikkunut niin paljon kuin voisi.

Kokonaisvaikutus: 9

Koe oli itselle melko uuvuttava, kun siihen oli pakko latautua kuitenkin, ja kehässä sopivan oman mielen pitäminen oli kuitenkin ihan työstä käyvää puuhaa. En myöskään jäänyt kuuntelemaan pisteitä liikkeen jälkeen, mikä ei ehkä ollut ihan toivottavaa. Tarkoitus tietysti ei ollut olla esimerkiksi tyly, mutta tärkeintä oli luotsata koira mukavaan ja koiran huomioon ottavaan suoritukseen sitten jonkun muun asian kustannuksella. Pisteillä ei tässä kokeessa ollut etusija, vaan sillä, että voisimme saada hyvän fiiliksen pysymään, jotta voisin harkita Taran kanssa jatkamista kokeissa. Nyt voidaan sitten taas miettiä vähän hienosäätöäkin. ;) Niin, kyllä, Tara ei vielä päässyt eläkkeelle.

Tara palkkautui todella hyvin välikehuista, mitä se ei aina ole edes koetreeneissä tehnyt, vaikka se saisi niissä myös namia. Häntä oli ylhäällä ja olemus kertoi, ettei haitannut yhtään. Se oli sitä, mitä minä halusin nähdä. Se oli työvoitto. Kokeen jälkeen se juoksi Hertan ja Riikan luo katsomoon, ja meni palkalle ulos, ja oli iloinen loppuun asti.