Valmistelua

Perjantaina tehtiin mielen rauhoittamiseksi Taimin kanssa hyppynouto ja metallinouto. Molemmat hyvällä vauhdilla, toki sitten tajusin, ettei noutojen jälkeisiä edestä-perusasentoon-siirtymisiä ole juuri tehty, ja ne jäävät vähän vajaiksi. Niinpä tehtiin sisällä vielä tunnarin kanssa muutama siirtyminen. Matkustettiin Varkauteen junalla jo perjantaina, junamatka oli mukavan leppoisa.


Koetta

Paikkamakuu: 10

Kokeessa oltiin toisessa paikkamakuuryhmässä. Taimilla oli hirveä into mennä halliin, ja se oli tosi hyvin mukana, kun odoteltiin tuomarin puhuttelussa. Vein sen vielä hetkeksi autoon, ennen kuin meidän vuoro alkoi. Hyvin seurasi aloituspaikalle, oli kontaktissa, hyvä jättö, paluu ja nousu. Oli mennyt melkein heti lonkalleen, jonka korjasi kun kävelin sitä kohti.

Omaa vuoroa jouduttiin pieni tovi odottelemaan, tunnelmat olivat hyvät. Otin hallissa hihnan pois, ja seurautin aloituspaikkaan, fiilis oli katossaan. 

Seuraaminen: 7,5

Ei skannaillut, vaan pysyi oikein kivasti kuosissaan alusta asti. :) Ihanaa! Perusasentoja oli jäänyt vinoiksi, ja juoksussa se vähän otti edistystä, jota jatkoi sitten kävelyssäkin, ei pahasti mutta kuitenkin. 

Liikkeestä istuminen: 0

Hirmu nätti maahanmeno. Meni kastiin ennalta arvaamattomat liikkuvat tekijät, joten jatkettiin täysiä tapaturmasta huolimatta. Ei nyt olla viime viikolla tätä ehkä tehty, mutta aina jos tehdään jääviä, tedään vaan istumista, eikä se maihin ole mennyt aikoihin. Taimi oli aika koevireessä, joten keskittyminen ehkä herpantui.

Luoksetulo: 8

Hyvä jäänti, hyvä vauhti, seisominen olisi voinut olla himppasen nopeammin reagoitu, mutta sellainen Taimimainen kaikin puolin. :) Tykkäsin.

Ruutu: 8

Käskyillä: ruutuun, ruutuun, seis, maa. Valitettavasti kääntyi polleana etunauhan päällä. Muuten aivan ihana. Eli vaikka oltiin saatu korjattua erittäin hyvin tuloksin tämä vika, se nousi (koevireessä? Pieksämäellä?) takaisin. Arvoin myös, annanko ylimääräisen seiskäskyn vai heti maahan, mutta päätin tehdä kunnolla koko homman koiran tulevaisuutta ajatellen. Ne on niitä päätös-sekunnin-sadasosassa-juttuja.

Hyppynouto: 8,5

Ei omaan silmään juuri korjattavaa., paitsi se perusasento himppasen vajaa.

Metallinouto: 9

Hyvä meno ja paluu laukalla molemmat, eteentulo hyvä, se perusasento..

Tunnari: 7

Mennen tullen laukka, nuuski tarkasti, otti oman ja toi suoraan, mutta puolessa välissä kapula tapaturmaisesti linkosi suusta, ja hiekkaakin taisia olla hampaiden välissä. :D Videolta näkyy, että oli silkka vahinko.

Kaukot: 0

:( Tämä harmitti aluksi. Taimi liikkui heti ensimmäisessä istumisessa, sekä molemmissa seisomisissa. Mutta nyt pitää kiittää ihanaa koeseuraa (Hertta ja Satu, kiitos!!!), kun olitte mukana ja autoitte näkemään miksi näin kävi. Taimi kun ei siis liiku tuolla tavalla normaalisti kaukoissa, sitä ei ole niin opetettu. Kaukoihin jättö ei mennyt kuten normaalisti, Taimi ei tainnut ottaa vinkkiä kaukoista, ja jäi ihan eri tavalla kuin normaalisti kaukoissa. Luulen, että se ei siis oikein ollut tekemässä kaukoja, vaan jotain muuta. Niinpä voinen laittaa tämänkin toistaiseksi kohtaan "ennalta arvaamattomat ja liikkuvat osat" -kastiin.

Kokonaisvaikutus: 9

Tuomari tykkäsi iloisesta menosta. Niin nimäkin. :) Oli ihan hirmu kivaa, kun osasi sen kaukoharmituksenkin laittaa sivuun. Pääsin heti kohta katsomaan videolta suorituksen, ja kivaltahan se näytti. Yhteensä 206 pistettä, ja kolmostulos.


Korjausta

Tänään ennen vetämääni Lappalaisagilityä käytiin tekemässä pieni korjaussetti Taimille heti tuoreeltaan. Pientä seuraamista askelineen ja perusasentoineen, perusmenoa se oli. Ruutu, jossa se juosta jolkotti hienosti takareunaan, liikkeestä istuminen, jossa napakasti napsahti peppu maahan. :) Loppuun kaukoista i-s-m, jäi niin kuin se jää kaukoihin ja teki vaihdot kuten kuuluu. :) Ehkä se taas tästä, seuraavaa koetta kalenteriin ja kokeilemaan.