Viikonloppu meni kisaillessa agilityn parissa. Lauantaina kisattiin Lappeenrannassa, sunnuntaina Imatralla. Hirveä pohtiminen oli, miten ilmoittelen koiria eri kisoihin, ja päädyin laittamaan Taimin 3 x la ja 1 x su, Arvi 2 x su.

Taimin ensimmäinen kisapäivä alkoi hyppyradalla. Omat valmistelut eivät ihan toimineet. Ajattelin, että jätän palkan muka maaliin odottamaan. Reipas pieni porokoiratyttö kyllä muisti sen asian, ja kolmannen esteen jälkeen ryntäsi suoraan maaliin. Jep. No, jatkettiin loppuun, ja rata meni kyllä ihan hyvin (muistaakseni) loppuun saakka. Ei siis tarvitse kokeilla just tätä uudelleen. :D Tunnelmat olivat taas luokkaa ettäjuutotanoinniin, pitäisiköhän jättää agility vähän taitavammille ihmisille. 

Toinen rata oli agilityrata. Rata meni juuri niin kuin olin suunnitellut, sujuvasti ja ilman mitään hätätilaratkaisuja. Kontakteilta lähdettiin jotakuinkin heti kun tassut tavoittivat maan. Tuloksena puhdas 0! Ja ihan sekunnilleen, kun ihanneaika oli 40,00 ja meidän aika 40,00. :D Tuntui kyllä tosi hyvälle, kun pitkästä aikaa tulos, ja saman tien nolla, ja vielä nappiin menneellä reippaalla suorituksella. :)

Kolmannella radalla olin itse töhöillä radan.. Kolmannen hypyn jälkeen piti tehdä valssi, mutta juoksin ajatuksissani ihan liian pitkälle, ja liian kiire tuli, ja tein persjätön. Taimi meni vähän kuutamolle, ja vauhti tippui. Päästiin uudelleen liikkeelle, ja muuten varsin hyvä rata, mutta kuvittelin, että ihanneaikaan ei päästäisi. Mutta onneksi sitten päästiin kuin päästiinkin -0,91 sekunnin turvin, joten saldona lauantailta tuplanolla! Ajatukset olivat jo tasolla: jos me nyt kuitenkin vielä jotain yritetään. :D

Sunnuntaina oli sitten Arvin vuoro, ja vähän Taiminkin. Arvi starttasi ensin hyppyradan. Pitkiä kaarroksia tuli jokunen, mutta muuten puhdasta rataa... viimeiselle hypylle asti tottakai. Hidastan vauhtia ennen viimeistä ja ajattelen Arvin ohjautuvan kyllä hypylle, muta eipäs ohjautunutkaan kun katsoi minua tyyliin "ai se loppu no heitä sit se pallo". Kiittikivamoi, ohjaaja saunan taakse mars. 

Taimi oli ilmoitettu vain tähän hyppyradalle. Rata lähti ihan ok, joskin tahmeammin mitä eiliset, vaikka paranikin radan edetessä. Kepeille ohjatessani irtosi hypylle, mitä olin kyllä vähän pelännyt, ja en näköjään keksinyt siihen toimivaa ratkaisua. Muuten sitten oikein kivojakin kohtia, joista pidin kovasti. Tämä olikin lähinnä eilisen jäähdyttelyksi otettu kalenteriin.

Arvin agilityradasta ei jäänyt myöhemmille sukupolville kerrottavaa. Alkupätkä ihan ok, kun tajusin ohjata sitä niin, että turhia kaarroksia saataisiin lyhennettyä, mutta kepeillä väärään väliin meno, jolloin orastava motivaatio ohjaajalta loppui. Räiskittiin jotain esteitä siitä lopusta sitten.