Awwww... tänään tallattiin jälkikausi aloitetuksi Riikan kanssa. Ensin piti toki käydä pentuja palluttelemassa ja silittelemässä. Pennut juoksevat, ja ulkoilivat ja heiluttivat häntää ja tunkivat tunkemalla syliin.

Ajettiin Selkielle, ja siellä oli sopivasti sulaa maastoa tehdä kolmelle koiralle jäljet, sekä pieni esineharkka Taimille lenkin yhteydessä. Tallattiin siis joku 5 m leveä ja 30 m pitkä kaistale, Riikka jäi heittämään lelun takalaitaan. Taimi oli revetä liitoksistaa, ja luvan saatuaan sinkosi takalaitaan, etsi esineen ja sinkosi takaisin. Ei se siihen kovin montaa sekuntia käyttänyt. :D Tarkoitus oli saada kauden ensimmäisistä harkoista onnistuneet ja hyvän mielen tuovat, ja tässä se ainakin onnistui. 

Jälki oli ehkä 2-300 m, siinä oli kolme keppiä ja kaksi kulmaa. Jana oli ~10 m, ja Taimi nosti ihan oikein jäljen, muutama nami palkkasi muutaman metrin jälkeen. Kulmat hyvin, kaikki kepit nousi, välillä nappasi jäniksen papanoita evääksi. :P Jos ensimmäinen jälki määrittää kautta, meillä on ihan hyvä kausi tulossa! :)

Arvilla oli rinnejälki kahdella esineellä. Esineethän alkoivat sujua sillä viime loppukaudesta, joten oli kiva vähdä, miten nyt meni. No Arvi ensinnäkin oli törkeän innoissaan koko hommasta, ja esineille tultuaan pysähtyi ja heitti esineet ilmaan, toisella haukkuikin. Pätevä Arvi!

Maastohommat näyttivät olevan koirien mieleen ja piristivät ihan selvästi. Tästä saa kyllä lisäpontta alkaa tottista saada kuntoon. Jäljen puolesta ei tunnu olevan mitään suurempaa jännäämistä, ja esineitä pitää nyt viedä eteenpäin - uskon ettei niissä ole ongelmaa, mutta koekokoista ruutua on päästävä tyyppaamaan.