Mahtisjälkitreenit takana! Keijo tuli opastamaan kuuden porokoiran joukkoa jäljelle. Paikalliset aloittivat jo eilen, eli teimme yhdet jäljet sekä valmiiksi yönylijäljet koko porukalle. Taimin ensimmäinen jälki oli sellainen perus (7). Siinä näkyi tämän kauden "maneeri", eli tarkistelee sivulle enemmän kuin kahtena viime kesänä, jota liinatuntumalla voi vähentää. Pellolla olisi siis ollut syytä ottaa kuuri, mitä joskus alkukaudesta ajattelin, mutta se jäi kun "meidän"pelto ei enää ollut käytössä. Mutta tosiaan vähän napakammalla liinatuntumalla hommaa voi myös tarkentaa. Ja onhan tuossa lähellä nurmipuisto... Kepit jees, samoin nosto.

Tänäaamuna sitten yönylijälkeä (8), jossa kuivahko maasto + sateet olivat ehkä vähän haihduttaneet, kovin hyvin jälki ei enää haissut, mutta kaikki koirat saivat ajettua näitä, joten hajua kuitenkin oli. Nostossa se näytti ottavan jonkun muun jäljen (??), näytti sille, että läheisellä tiellä ehkä olisi aamulla joku käynyt koiran kanssa ulkoilemassa.. Ensimmäinen keppi jäi, kulma ok, pieni hukka, jossa pyöri isolla säteellä ja etsi, ja samalla kun otin liinan käteen, se oli taas jäljellä, ja jatkoi. Loppu hyvin, mitä nyt viimeinen keppi jälkijättöisesti. Kiva Taimi. :)

Toinen jälki (9) oli sellainen porrasjälki, jossa siis monta kulmaa ja neljä keppiä. Nosto oli ihan oikein, mutta luulin että se lähti polulle eikä jäljelle, joskin se oli siis mennyt ihan oikein. Kun en sitten vahvistanut lähtöä, Taimi meni tarkistamaan takajälkeä ja sitten jatkoi oikein ja tajusin lähteä mukaankin. Yhdessä kulmassa taisi tulla rinksa, muuten jees, yksi keppi jäi. Meno oli kuitenkin tarkempaa, kun olin tuntuman kanssa tarkempi.

Ajettiin vielä Linnunlahden kentälle Hertan ja Mirkun kanssa ottamaan pikkujutut. Taimille hetki seuraamista, hyvin meni. Hyppy 80-90 cm apulaudoilla oikein hyvin, ja sitten suorilta jyrkkä A, jolle oli jo itse menossa. Lähetys, Hertta palkkasi toisella puolella, ja tulin sivulle ohjaamaan takaisin yli ja loppupalkka. Ai jukra, sehän oli niin mainio pikku ruskuainen, homma etenee! Ja se oli niin hyvällä mielellä kentällä ja homma natsasi, vaikka olikin pitkä päivä jo takana. 

Meille jäljelle nyt: paluuperätreeni, kulmatreeniä, silmukka (jota ei vieläkään ole kokeiltu), harhat ja ennen kaikkea pidemmät jäljet ihan kauttaaltaan.

Kiitos koko treeniporukalle, ja erityisesti Keijolle! Saatiin taas hurjasti motivaatiota ja uskoa! :)