Tänään aloitettiin Taimin kanssa jotain ihan uutta. Osallistumme 5 viikon (ja 5 kerran) lammaspaimennuskurssille Vehmersalmella Kuttukuussa. Aika ja Riikka kävivät viime kesänä, ja kerran olin katsomassakin. Nyt lähdettiin itsekin kokeilemaan. Ajatuksena on kokeilla se 5 kertaa, että syttyykö yhtään tai ymmärtääkö lampaista tai paimentamisesta mitään. Odotuksia tai ennakkoluuloja hommaan meillä ei ole.

Koska en ymmärrä lajista juuri mitään, enkä toisaalta itse nähnyt mitä Taimi tekee, kun keskityin katsomaan eteenpäin ohjeiden mukaisesti, kuvailen vaan tunnelmia tai kommentteja.

Taimi reagoi aluksi kuten odotin eli häntä pystyssä haukkui lampaille. Haukku lähti hyvin pian pois siltä, ja se vastasi paineeseen hyvin. Oltiin ensin siis pyöröaidassa hetki hihnan kera ja sitten ilman. Minä ja Taimi lampaiden takana, Sinikka edessä. Jonkun verran Taimia jännitti uusi tilanne (lampaat, tehtävä, paine), ja se hyppi selkääni vasten "mamma auta, mamma yhdessä". Mutta yritin olla passiivinen sen suhteen.

Toinen kierros oli samalla tyylillä ilman hihnaa isossa aidassa. Oikeastaan sama tyyli jatkui, vähemmän kylläkin hyppi minulta tukea pyytäen vaikka sitä tekikin. Pari kertaa se lähtikin jo itsenäisesti etenemään lampaita kohti ja vähän vikinää tuli mukaan, eli jotain intoa lampaita kohtaan olisi, mutta ottaa hyvin vastaan annetun paineen ja huomioi sitä. Taimi pysyi rauhallisena, ja isossa aidassa ääntä ei ollut vikinää lukuunottamatta enää mukana.

Tästä lähden suurella mielenkiinnolla katsomaan, mihin suuntaan homma alkaa edetä. Uskon, että saamme kurssista joka tapauskessa paljon uutta ja erilaista irti, ja siitä olen kovin innoissani. Se on jotain niin erilaista. Huippuhomma! :)