Eilen ajettiin 400 km katsomaan, miten koira on suorittamatta osaamiaan liikkeitä, ja keksii kokeilla niihin variaatiota mielen virkistykseksi, tai jotain. Tara siis tokotteli Iisalmella, jossa vuosi sitten aloitettiin voittajan hommat. Nyt oli ideana hauska päästä seuraamaan, onko edistystä tapahtunut. No onhan sitä tavallaan, mutta ei liikkeiden suorittamisen muodossa. Kasaan saatiin huonoimmat pisteet evö, 138 pistettä! :D Mutta jotain hyvääkin löytyi, eikä se nyt niin vakavaa ole, jos koe ei mene ihan hirveän hyvin. Joskin tuli sellainen olo, että kyllä tässä näitä kokeita on nyt ihan tarpeeksi Taran kanssa kierretty.

Paikkamakuu: 0

Tsemppautui hyvin kehuista kun käveltiin omalle paikalle. Jossain vaiheessa alkoi kuunnella ja katsella kehän ulkopuolelle, ja ei mennyt sitten ekalla maahan. Kun tulin takaisin, Tara istui. Tuomarin mukaan reagoi johonkin ääneen ja pomppasi istumaan, Tomin mukaan Taraa kutitti ja se nousi rapsuttaakseen itseään. Istui sitten loppuajan ihan nätisti.

Seuraaminen: 8

Tässä oli hieno vireonnistuminen, mutta paikka seilasi normaalisti ja parit perusasennotkin oli vinot.

Liikkeestä istuminen: 10

Pari ekaa askelta katse haahuili, mutta sitten nousi kontaktiin ja loppu hyvin.

Luoksetulo: 0

Katseli jonnekin ihan muualle alkuunsa, joten tuplakäsky maahanmenoon. Muuten taramainen, josta ei herunut edes vitosta, kun tuli alkuun se kaksoiskäsky.

Ruutu: 0

Se kyllä aluksi katsoi ruutua, sitten vähän vinoonkin ja aika kauan vinkkailin sille ruutua. Se juoksikin kyllä ruutuun, oikeasta reunasta, ja ei kuunnellut käskyjä, kun meni nuuskimaan valkoista pikkutörppöä, joka oli ruutumerkkinä. Sitten se lipui nenä maassa ja katse minussa takaisin eteeni, ja siitä sivulle. Juh.

Hyppynouto: 0

Tara katseli Tomia siinä alussa aika hyvin, kun se kuvasi meitä etuviistossa. Hyppy, ohi kapulan nuuskimaan kehänauhapalloa, sitten Tomia vasten hyppäämään ja kohti minua. Uudella kehoituksella muistui mieleen sekin, mitä ollaan tekemässä. :D

Metallinouto: 0

Lähti oikein hyvin, kapula oli jäänyt pystyyn. Hetken askarteli sitä oikeaan asentoon, mutta mielenkiinto loppui, ja lähti minua kohti ilman kapulaa ja meni maahan uudella noutokäskyllä. Näytin kädellä suuntaa ja vielä käsky, jolla toi kapulan reippaasti ja tiiviisti eteeni. Jep.

Tunnari: 9

Ihan jees, lähti hiton vauhdilla, mutta nätisti kuono edellä kapuloille. Haistettuaan omaa otti suuhun seuraavan, muttei nostanut sitä, palasi omalle ja toi oman. Tavallaan nollille olisi mennyt, mutta se katsottiin vain siirtelynä, joten 9. No, ei sillä  tässä vaiheessa enää ollut varmaan väliä, vaikka saikin pisteitä, kun tulokseen ei enää ollut mahiksia.

Kaukot: 8

Olisiko taas maahanmenoon tarvinnut kaksarin, mutta muuten siirtymät ekoilla käskyillä ja liikkui Tara-minimin, ja oli hyvässä mielentilassa eikä yhtään paineistunutkaan. Se oli hieno lopetus huonolle kokeelle! :D

Kokonaisvaikutus: 8

****

Tänään käytiin Heljän ja Riikan kanssa raviksella tokoilemassa. Tein Arvin kanssa hetken. Lähinnä seuraamista, joka oli jees, mutta muuten lähinnä leikittiin jotain.

Taimin kanssa tehtiin jääviä, ja luoksetuloa vauhdilla. Eteenmeno taas loppuun, jossa Taimin korvat hävisivät johonkin niskan jatkeeksi. :D Niin ja pitää muistutukseksi kirjata ylös, että tehtiin ruutua alkuun, kaksi kertaa alustalle, ja sitten ilman alustaa maahanmenon kanssa. Hienooooo.