Ihan hurjan hieno ja mukava viikonloppu takana! Käytiin siis Tokoilemassa joukkue-sm-kisoissa Lappalaiskoirien riveissä Taimin kanssa. Ykköseen ei ylletty, mutta ei voi olla mitenkään pettynyt kokonaisuuteen, vaikka hieman harmitti sen yhden hetkisen verran, että ruutu jäi hyvin hyvin lähelle onnistumisesta. 

Joka tapauksessa alkuun onnittelut matkaseuruelaisille Hertalle ja Rasalle, jotka mennä voittivat saakelin ison alokasluokan, WAU! Näin vielä suoritukset, ja Rasahan teki luoksetulon kahdesti, kun sai ensimmäisellä kertaa innokkaan koiran luoksensa viereisestä kehästä. Mutta mitäpä pienistä. :) Riikalle ja Ajalle myös mahtitsemppikset jatkoon, eka koe ikinä ja kolmostulos plakariin. Ei ole kyllä ykkönen kovin monen treenin päässä...

Mentiin perjantai-iltana Lappeenrantaan yöpyilemään, ja lauantaiaamuna sitten Imatralla aikaisin. Oma vuoro oli vasta loppupäässä 45 koirakon voittajaluokassa, tauotkin olivat sitä ennen. Taimi otti lunkisti odotusajan häkissä katsomossa. Sää suosi, sillä vettä tuli vaan aamulla, eikä edes häiritsevän kovaa, mutta pian se loppui, ja sopivan viileä, pilvinen sää piti huolen jaksamisesta iltapäivän suorituksiin. Mukavaa vaihtelua näihin helteisiin!

Liikkeet olivat kahdessa kehässä. Ensimmäisessä tuomaroi Mauri Pehkonen paikkamakuun, liikkeestä istumisen, luoksetulon ja metallinoudon, toisessa Salme Mujunen seuraamisen, ruudun, hyppynoudon, tunnarin ja kaukot.


Paikkamakuu: 9

Oli muutaman kerran vaihtanut lonkkaa.  Harmi, koska tähän on kyllä puututtu, ja siitä halutaan eroon.

Liikkeestä istuminen: 10

Uusi meno kehään, ja seuraava pätkä käyntiin. Ei mitään ihmeempää mainittavaa tässä liikkeessä.

Luoksetulo: 7

Lähti vauhdilla, siihen nähden pysähtyi minusta hyvin, paremmin kuin treeneissä vastaavasta. Maahanmeno normihyvä, mutta tuomari mainitsi molempien vaativan nopeamman reagoinnin. Eteenmeno taisi olla ok, samoin sivulle siirtyminen.  Pakkohan tälle on kuitenkin jotain tehdä, kun parikin pistettä isolla kertoimella olevasta liikkeestä tekisi gutaa.

Metallinouto: 9

Heitin aika pitkälle, onnistunut meno ja ihana palautus, luovutuspaikka oikein, mutta perusasentoon siirtyessä Taimilla tuli pieni ohjelmointivirhe, ja se jäi puoleen väliin, josta vähennys. Noh, ei katastrofaalista.

Seuraavaan kehään oli pieni aikakuilu, jota Taimi meni viettämään päiväunien merkeissä häkkiin.

Seuraaminen: 8

Ei hössöttänyt, oli aikalailla mieleistä, tai tuntui sille. Yhdessä kohtaa edisti vähän, muuten en osaa kommentoida. 

Ruutu: 0

Ruutu ei ollut minusta pahassa paikassa. Valmistelin miedosti sen, näin että se skannasi koko takalaidan mutta olin näkevinäni niskaliikkeen oikeaan suuntaan. Lähti kuitenkin vinoon, mutta tajusi nopeasti ettei siellä olekaan mitään, ja käänsi kurssinsa ruutuun, jonne ravasi. Taisi mennä kuitenkin sen verran häpsingilleen, että seisahtui kyllä, mutta maa-käskyllä korjasi muistaakseni itseään vähän eteenpäin seisomaan ja ulos ruudusta etureunasta. Pyysin korjaamaan, ja meni ruutuun, mutta sitten löi tyhjää, eikä maa-käsky liikuttanut aivokopassa mitään, sanoin ainakin kolmesti, ja se kävi istumaan, lopulta puoliksi maahan. Kävellessä kohti käskin vielä maahan ja meni, loppukaneetti oli oikein kiva. Harmi, taisi tosiaan epävarmuus sekoittaa pääkopan, eikä saatu kalastettua edes jotain pisteitä. Mutta uusia häiriötreenejä keksi taas parikin, jos niiden vuoksi suunta oli mikä oli.

Hyppynouto: 9,5

Hiphei, ja sehän meni kuin piti. Tiivis tuonti, hyvä vauhti, hyvä perusasentokin taisi vielä olla. :)

Tunnari: 8,5

Kaik hyvin, otti jo oman, haisteli kuitenkin vielä loppuun, palasi omalle ja otti sen tuodakseen. Toi reippahasti, hyvä luovari, hyvä perusasento.

Kaukokäskyt: 7

Alkupaikka piti ottaa kahdesti kun ekaksi ohjattiin vähän väärään paikkaan. Vaihdoissa yksi väärä, nyt en muista kuuluiko muualta jotain vai katsoiko just muualle. Liikkeet oikein hyviä muuten, mutta liikkui vähän etupäästään vinoon. Pituussuunnassa liikkumaa ei kyllä ihan hirveästi tainnut tullakaan. 

Kokonaisvaikutus: 9 (9 ja 9), yhteensä 234 p., jolla irtosi 7. sija.

Eipä se auta kuin jatkaa ihan tosi hyvälle mallille saatuja treenaamisia. Ruutuun tuli pari uutta vinkkiä varmistaa suoritussuunta, ja niistä otan onkeeni. Luoksaria on vähän hiottava, muuten voinee jatkaa tällä tiellä.

Tänään katseltiin sitten evl:n finaalia, jossa ratkesi Tokon Suomen mestaruus. Ajatuksia herättävää ja motivoivaa. Mut nyt on oikeesti ihan tosi väsynyt.