Eilen keksin tosi hyvä pellon, johon ajattelin tehdä jäljen. Lyhyttä heinää, iso pelto.. jolla aamulla laidunsivat lehmät. :D Se siitä. Ja kun en nähnyt ketään, keltä kysyä mille pellolle voisi mennä, niin päädyttiin sitten esineruutuun. Jospa huomenna jälkeä. :) 

Ruutu oli vaan ehkä 30 m syvä, leveyttä 10m. Oli tarkoitus tehdä kokopitkä, mutta maasto ei sallinutkaan. Pieni ylärinne, paljon kasvillisuutta, näkyvyyttä ruutuun juuri ei. Koska Arvi oli ampiaiskoomassa, otin vaan tytöt hommiin. Laitoin 12 esinettä, ja haetutin vuorotellen. Taran kanssa menin ruutuun mukaan, kun se ei vielä oikein tajunnut taas mitä ollaan tekemässä. Eläkeläismummo oli silti hyvin innoissaan joka kerta, kun pääsi hommiin. 

Taimi haki siis 5 esinettä. Hienoja etenemisiä kaikki ja hyvät löydöt, itsenäinen työskentely (ei mitään näköyhteyttä) ja nopsat palautukset. Olin kyllä tyytyväinen siihen, millä asenteella töissä Taimi oli. Olisi ollut kiva saada se pidempi ruutu, koska tässä esineet olivat nyt niin perinteisellä matkalla. Toisaalta, koska aikaa viime ruudusta on varmaan enemmän kuin laki sallii, oli hyvä aloittaa näin. Seuraavaksi toiveissa sitten pidempi ruutu, ja parempi näkyvyys, että näen miten etenee loppuun.

Ja Arvin kanssa käytiin keräämässä loput esineet, ja ampparitkin unohtuivat. Olisikohan sillä vaikutusta, että näitä aikoja se maa-amppariäksidentti tapahtui, ja toisaalta kohmeisia pörriäisiä surisee maan lähellä enemmän. Arvi kun tuntuu välillä olevan ihan ampparien maailmassa kuunnellen niitä ja tuijotellen kylkiään. Onneksi se ei kuitenkaan ole kovin pahasti pihalla, vaan unohtaa ne sitten kun tehdään jotain aktiivisesti. 

Esineruudun jälkeen käytiin metsälenkillä. Vihdoin on päästy taas kunnolla lenkkeilemään. Helteiden aikaan kun lenkkeilyt oli vähän mitä oli, sitten tuli muuttoja ja muutoksia, joiden jaloissa ei niin paljon kerennyt panostaa. Nyt sitten ollaan päästy taas rytmiin paremmin, eikä koirien kunto tunnu mitenkään erityisen huonolta. Jospa pian pääsisi agilityynkin kiini, niin voisi kuvitella, että loka-marraskuussa voisi kisailla, kun ollaan ensin otettu vähän tuntumaa treeneissä.

Käytiin tänään myös Lahdessa shoppailemassa Hurtan panta tokosta voitetulla lahjakortilla. En kyllä yhtään tykkää Hurtan nykyisistä pannoista ja valjaista, ei ole yhtään hienoja, ei edes ne nahkaiset. :P Mutta kyllä tuo nyloninen puolikurkkari menettelee, oli Taimin värinen. Olisin halunnut sellaisen Hurtan vanhan malliston siniharmaan karvapuolikurkkarin, mutta niitä ei enää ole löytynyt kokoja, kun olen yrttänyt etsiä. Samalla osteltiin Taralle senior-nappulaa. :) Vaikka koirat syövät vaan vähän nappulaa nappulaa, niin ajattelin että ostan nyt Taralle, kun on ollut pitkään mielessä. Eläkeläismummon eläkeläispöperö.