Lähikentälle pyrähdettiin ottamaan viikon kokeenomaiset. Taralle ja Taimille voittajaa ruutuun saakka, Arville vaan pööpöilyä lelun kanssa, koska se on niin hauskaa katsottavaa.

Taran seuraaminenhan olisi ollut varmaan kutosen arvoista kaikkine ilohyppyineen ja edistämisineen, vaikkakin äänet pysyivät poissa. :) Liikkeestä istuminen napakka, luoksetulo ihan kelvollinen (!) ja ruutu perssiillee. Lähti kuin nato-ohjus kohti luoksetulon merkkiä, vaikka se oli kaukana, eikä edes aseteltu häiriömielessä. :P Yritin pysäyttää ja korjata, mutta turhaan, joten uusittiin koko liike, mutta sitten onnistui. Taralla oli tosi kivaa välikehupalkkauksissa ihan selvästi, silmät loistivat; voi miten onnelliselta se näyttikään. :)

Taimilla seuraaminen jees. Paikoillaan tehtäviä käännöksiä ja muutenkin seuraamista pitäisi ottaa kyllä taas treeniin, kun tulee niin harvoin asiaksi treenattua. Nättiä ja koottua joka tapauksessa. Liikkeestä istuminen hyvähyvä. Luoksetulossa onkin se meidän ongelma. Pysähtyi seisomaan hyvin, mutta alkoi melkein heti lipua ja kohta jo tuli kovaa kohti. Eli joskus ennen viime koetta se on tämän nyt selvästi keksinyt. Oli uusittava liike, ja menikin hyvin. Ruutu onnistui ihan kokonaan hyvin, ei ennakointia eikä jumimista maahanmenossa, joten bileet pystyyn ja palkkaus.

Luoksari siis tehotreeniin, mutta tarvitsen siihen apua enkä voi yksin sitä oikein treenailla. Tai voin, yksi harkka on kyllä jo mielessä. Kyllä pysyy ainakin mielenkiinto yllä, kun ei voi koskaan tietää, mitä seuraavaksi treenaillaan. :D Mutta ehkäpä se kantaa hedelmää, kun tekee työn kunnolla, jotta liikkeestä tulisi varma, niin ajattelen ja on pakko ajatella. Sama luoksari on kuitenkin evl:ssä. Koskaan ei voi sitäkään tietää, miten koira nämä näkee ja kokee. Esim. avoimessa ei ollut koskaan ongelmaa tuon seisomisen kanssa, eikä alkuun voittajassakaan. Kai sillä on jo hinku vaan eteenpäin, eikä malttaisi odotella. Kokeessa päässyt livistämään ja homma vahvistunut. No, siinä siis työmaata, kuten todettu. Onneksi muut jutut näyttävät olevan kuitenkin hyvällä mallilla (ainakin toistaiseksi).