Tuoreet pikäpäivitykset viikonlopun riennoista Lappalaiskoirien erkkarista Jyväskylästä. Lauantaina tokoiltiin rotumestaruuksista, johon Taimi osallistui edelleen voittajaluokassa. Sää oli tuulinen, välillä oli pilvistä, välillä auronkoista, ja kehä kerkesi sulaa ennen meidän luokkaa tai jo varmaan vähän aiemmin. Vähän märkä pohja oli vaan, asfalttia. Tuomarina M. Pehkonen.

Paikkamakuu: 10

Seuraaminen: 9

Ihan tosi kivaa menoa! Aavistuksen edisti yhdellä suoralla, muuten aikasta jees.

Liikkeestä istuminen: 10

Luoksetulo: 6

Toisella maahan (taisi olla ajatukset vähän takana olevissa ihmisissä ja mahdollisessa palkassa ehkä :D ). Nousi myös seisomaan sillä aikaa kun kävelin toiseen päähän. Vauhti viime aikaisiin treeneihin nähden hitaampoaa, mutta ihan riittävää, pysäytykset tosijees, samoin eteentulo ja perusasento.

Ruutu: 8

Valmistellessani Taimia, se ei näyttänyt oikein edes yrittävän etsiä katseella ruutua vaan istui kuin kaukoihin jätettäessä, ja itseä alkoi vähän jännittää. Kun liikkuri kysy olenko valmis, Taimi tsemppasikin ja kun kysyin missä ruutu, se selvästi lukitsi sen. Lähti ihan hyvin, mutta pidättävällä laukalla, sitä paitsi vähän matkalla katsoi yhtä roskaa sen näköisenä, että olisikohan kosketusalusta. meni kuitenkin hyvin ruutuun ja seis maa onnistui, vaikka se katselikin jonnekin ruudun ulkopuolelle. :D Siinä se sitten haisteli metsään päin kun kävelin kohti, ja kun kutsuin sivulle, tuli viivettä ja annoin uuden käskyn just kun Taimi olisi itsekin lähtenyt. Kaksarista siis pisteet. Joku ihmejuttu siinä nyt oli, vaikkakin se suoritti ihan noin niin kuin jees liikkeen. Ei kuitenkaan kuten normaalisti.

Hyppynouto: 10

Kerrankin se kymppi tuli, kun harvoin sitä saa vaikka tuntuu onnistuvan just eikä melkein.

Metallinouto: 6,5

Hyvä lähtö, mutta kapulalla Taimi totesi, että liian kylmä, tulen takas ilman kapulaa. Annoin heti uuden käskyn kun se meinasi tulla luokse, ja kävi hakemassa kapulan, mutta ravilla piti palauttaa. Metallissa ei normisti ongelmaa, mutta ehkä nämä kylmät kapulat, joita ei juuri ole tullut tehtyä, on taas yllättänyt, joten niitä pitää vaan treenailla.

Tunnari: 8

Hyvä oli, mutta olisikohan hetkeksi laskenut jo ottamansa oman pois ja haistellut hetken ja ottanut takaisin ja palautti reippaasti ja hienosti.

Kaukot: 8,5

Ensimmäisessä istumisessa varmaan meninasi käydä seisomaan mutta tajusikin sitten korjata, mutta tuli aavistuksen täten eteen. Muut vaihdot oikein hyvät. :)

Kokonaisvaikutus: 9

Yhteensä 270, ykköstulos, luokkavoitto ja rotumestaruus. :) Oli tosi kiva olla kehässä, ei paineita, ei jännityksiä. Pari tuollaista ihmeellisyyttä mahtui mukaan, mutta muuten aika luottavaisesti.

Tänään sitten näyttelyssä isossa avoimen luokan narttukehässä Taimille laatuarvosana EH, tuomari Maija Mäkinen.

3,5 v. feminiininen narttu, jolla hyvät rungon mittasuhteet. Hyvä täyteläinen pää. Hyväasentoiset korvat. Hyvät silmät ja purenta. Parkki, mutta toivoisin syvemmän pigmentin. Vahva kaula. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä runko. Sopiva luusto. Hyvät käpälät. Hieman korkea häntä liikkeessä. Liikkuu hyvin edestä, kapeasti takaa. Karva voisi olla karkeampi. Miellyttävä käytös, esiintyy hyvin.

Varsin kiva arvostelu siis, kuten koko viikonloppu!!! :)