Kun on treeniviikonloppu, on treeniviikonloppu. Oli kylmä tai ei. Nyt oli.

Eilen oltiin maneesilla. Taimin treeni koostui salamista, joka ensin vain seuraten, sitten jäävien kanssa. Järjestystähän en taas muista... taisi olla maahan, istu, seiso. Jäävät hyvät, mutta kehuin kävellessä, mikä sai Taimin liikuttamaan tassujaan. Maahan palkkasin suoraan, istumisessa seuraamiseen lähdöstä ja seisomisessa pysymisestä.

Ohjattua tehtiin kokeenomaisin härpäkkein. Neiti oli piiiii-pi-piiii odotellessa. Sinällään kyllä hyvää työskentelyä muuten. Pii-pi-pii tulee sen tämän hetkisestä "tarvitsen ruokaa mielikuvituspennuille". Valeraskaus on sittenkin hiipinyt syvemmälle, nyt kaivetaan jo päivälläkin (esim. just nyt) pennuille pesää, maitoakin on vähän näyttänyt kertyneen. Ensi viikon aikanahan pennut syntyisivät, jos niitä olisi ollut tulossa. Olisi nyt samalla vaivalla pykässyt parit meidän iloksi. :D Ja onpa aika mennyt nopsaan; jos pentuja olisi ollut tulossa, nyt olisi varmaan vasta tammikuun loppu, koska aikahan mateli aina sinne ultraankin saakka, kun oli jotain mitä odottaa. Koska huomasin tämän mielialan, en hirveästi puuttunut pikkuasioihin. 

Tunnarissa tehtiin ensin läheltä tuonti ja sitten kokonainen. Jotain outoa siinä vähän kävi, ottiko hetkeksi väärän, tai taisi tuoda siis väärän kun vaihtoi sen, mutta haki uudella oman. Kaukoja otettiin häiriöllä, vähän kääntyi takahäiriöitä katselemaan, mutta parani, eikä vaihtoihin tullut häikkää, vaikka mieli vähän taakse harhailikin. Eli sitä minuun keskittymistä voisi vahvistaa. Ruutu tehtiin alkuvalmisteluineen, piti laittaa alusta ruutuun, mutta unohdin. Hieno meno silti. :) Toiseen alusta, kolmas kokonaan, Taimi varasti ruudusta käskyllä, ei ole ennen tainnut varastaakaan. Paikallaolot oli hyvät, ei niissä mitään.

Tänään ei menty maneesille, vaan reippaina arktisina olentoina tehtiin ihan ulkona sitten hommia. No, Vääksyn koe on ulkona, joten näitä pitää nyt tehdäkin. Taimille kokeenomainen. Seuruu, jossa vähän väljähkö paikka välillä, kylmyydellä oli oma osansa, koirat tärisi, eikä paikallaoleminen ollut mitään helppoa. Salama s-i-m, jossa annoin ekaan seisomiseen huonon käskyn, eikä Taimi jäänyt, ei tainnut tietää, mitä piti tehdä. Otettiin sitten alusta, kunnon käskyllä nyt, ja jäävät hyvät. :) Luoksetulo ihan ok, maahanmenossa jäi seisomaan, toisella käskyllä maahan. Muuten jees, ja oli kehuissa aina kovin iloinen. Ruutu loppuun, vähän oli epävarma jo merkille mennessä, juoksi sitten ruutuun mutta jäi eteen nuuskimaan etunauhaa. Yritin korjata uudella käksyllä, jolla se palasikin merkille. Otettiin uudelleen tämäkin, mutta nyt se onnistuikin sitten hyvin. :) Kun liikkuri sanoi käskyn poispäin kevellessä, menin palkkaamaan ruutuun isolla palkalla. Otettiin vielä tunnari, joka eri hieno. Toisessa setissä tehtiin alustoillaparit suunnat, liikkurihäiriökävelyä oli mukana ja odotusta. Kehuin kun oli hiljaa, ja tänään olikin paljon hiljaisempi. Parit suunnat ja merkit, ja bueno homma. Pitää katsella millainen on mieliala ensi viikon aikana, mihin se tästä vielä mene ja tehdä sen mukaan hommia.