Oltiin taas urhoollisia ritareita, ja treenattiin pakkasta uhmeten. Minä keskenäni koirien kanssa. Eilen otettiin maneesilla pätkää. Taimin kanssa ensin oli tarkoitus ottaa palkattomuustreeni. Dalmatia vaivaa kovin nykyään, mutta jos en ihan väärin muista, oli tarkoitus tehdä ohjattu, tunnari, kaukot ja seuraaminen. Ja ne toki tehtiinkin. Nyt vaan kun muistaisin, menikö se ohjattu sit puipariksi kuitenkin - eghkä lisäkäskyjä. Ei voi muistaa. Tunnari erittäin hyvä, kaukot tosi hyvät kanssa, minimaalista sivukääntymistä, ja seuraamine ihan ok, aika pitkä pätkä, kaikenlaista tapahtumaa.

Ajattelinko sitten ottaa ohjattua vielä erikseen, kun Taimi juoksi keskimmäiselle, ja kun pysäyttelin sitä eri käskyillä, se ei lähtenyt noutamaan vasenta. uudella yrityksellä olisi lähtenyt vasemmalle, mutta sanoessani vasen.. nouda, se kääntyi "ai sori meniks taas väärin". Käytiin yhdessä viemässä kapulaa, ja sitten alkoi sujua. Ja tajusin sitten, että antaessani sen nouda-käskyn, saattaa juuri käydä näin - se ajattelee sen olevan joku huomautuskäsky? Kun suuntia on harjoiteltu vain vasen / oikea, se nouda on ihan turha. Siispä jatkossa jätän sen kokonaan pois. Ja kokeilin vielä kolmannen setin, ja kappas, meno oli ihan priimaa näin. :))) Kaukoja myös yksittäin, en muista oliko muuta, ehkä jotain jääviä ihan parit.

Tara teki luoksaria, ja nyt sitten kaikkien näiden vuosien jälkeen taas se alkoi ennakoida. Se on ollut Taran vahvuus, että se ei juuri koskaan kyllä ennakoi, vaan vauhti olis kova loppuun asti, ja sehän se entinen ongelma olikin. Sillä vissiin menee kaksi vuotta sisäistää joku asia, ja nyt se on sisäistänyt niin ne pysäytyksen luoksariin, että alkaa ennakointi. Ei käy tylsäksi, ei! :D Tunnaria pääsi Tarakin tekemään, ja noutoa sekä kaukoja, joissa teputeputepu, eli sitäkin on taas siunaantunut liikaa, kun ne on ollut pitkään hvyät.

Arvilla palkattuja koeliikkeita, ettei aina vaan tehdä kokonaista settiä maneesilla.

Tänään otettiin sitten ihan ulkotreenit, koska niitä on vaan ajettava sisään, kun koe on ulkona niin se on. Taimia kyllä paleltaa ulkona, kun joutuu odottelemaan. :/ Vaikka kuinka on hyvä turkki ja ulkoiltu paljon kylmässä, niin paikallaolo on sille vaikeaa. Pitää vaan yrittää siedättää. Mutta enivei, ihan tosi hieno ja hyvä treeni saatiin! Taimi tyyliin nukkui autossa, kun hain sen. Otin kokeesi lelun takataskusta, ja se ampuikin siihen kiinni. Saatiin hyvät leikkisessiot. :) Sen jälkeen tehtiin tunnari palkattuna, hyvä. Kaukoja, suht läheltä ettei tarvinnut kauaa maata maassa, nekin hyviä kaikki tyynni, pientä sivuttaista, mutta aika maltillista kuitenkin. Sitten seuraamista naksutellen tiiviydestä, eri askellajisiirtymiä, erittäin hyvää keskittymistä. Loppuun ohjattua näiden uusien ahaa-elämysten kanssa, eli pelkkä vasen / oikea. Vasen - oikee - oikee - vasen, aivan huippuja, ei kysymystäkään. :) kartiokaan ei kaatunut kertaakaan. Olinko vähän onnellinen.

Toiseen settiin sitten vähän palkattomuutta: tunnari, kaukosetti i-s-m-s-i-m, hjuuva, joku outo liike tuli, mutta ei edennyt sen jälkeen vaan petrasi, meni tapaturman piikkiin. Loppuun seurimistä jokunen pätkä, hyvästä huippukehut, ja palkka.

Tara teki luoksaria, ja ennakointi oli mukana, vaikka eilen yritettiin paikkailla. Tunnaria ja noutoa kans. Arville liikkeitä palkalla, leikkiä ja peuhaamista. Noudossa tuli ihan ihme juttu. Se meni ottamaan kapulan, ja jäi odottamaan, että annan uutta käskyä. :/ Vaikka en mielestäni ole sille tälläistä helpotusta tehnyt treeneissä, nyt se vaan jäi seisomaan kapulan kanssa, tai kapula maassa, enkä tod alkanut antaa sille uutta käskyä tämän tajuttuani. Muutamat läheltä palautuksen sitten vaan, vähän kaukoja, luoksari, jäävät.. Arvi pitää nyt pienen tauon, ei liene syytä sen kummemmin hinkata, ettei ala käydä tylsäksi ja ala tulla näitä omia juttuja mukaan.