Huh! Mukava, mutta rankka erkkariviikonloppu takana. :) Tyytyväisin mielin voi miettiä tätä viikonloppua.

Eilen aloitettiin tokoilemalla. Taimi siis korkkasi erikoisvoittajaluokan, oli luokkansa toisena vuorossa. Tuomarina toimi Ossi Harjula, jonka kehään menee mielelään uudelleenkin; oikeudenmukainen ja hyvä kokemus.

Paikalla istuminen: 9,5

Alussa vähän siirsi tassujaan, näinkin sen ikkunan kautta piilosta (siis ikkunaan heijastui). Muuten pysyi hyvin ,ei mitään ongekmaa.

Paikalla makaaminen: 9

Kaksi käskyä maahan, muuta oikein hyvä. Vähän Taimia palelsi, silmät sikkurassa se oli kun menin luo, mutta muuten hyvä rauhallinen.

Seuraaminen: 9

Vallan mainio, vallan mainio. :)

Luoksetulo: 6

Kakka, meni vasta kolmannella maahan aloituksessa! Tämän tyylistä on ennenkin ollut, tiedän jo miten treenataan.Seisominen ja maahanmeno ihan ok jne.

Salama: 9

Järjestys: istu - seiso - maahan. Meni hyvin, seisomisessa vaan kääntyi vähän taaksepäin.

Ohjattu: 9

:) Vasemmalta noudettiin. Merkki vähän hidas, mutta muuten ihan näppärä. Vähän vinossa edessä. Vauhti laukoilla, mutta mielestäni olisi saanut olla reippaampikin.

Ruutu: 0

Voi kökkäre taas! Taimi valitsi merkikseen vähän matkan päässä merkin takana olleen roskan!!! Sinne se tarjoili merkkiä. ajattelin ,että pyydän sen siitä ruutuun, mutta kun se oli jo "väärin taisi mennä moodissa", niin ei se enää lähtenyt yrittämään, ja kehulla katkaisin liikkeen ja seuraavaan.

Metallinouto: 8

Annoin nouto-kävkyn liian myöhään, eli pitää antaa heti hyppykäskyn jälkeen ennen hyppyä siis, nyt annoin sen hypyn päällä. Uusia sääntöjä tämä.

Tunnari: 9

Hieno! Vähän heitteli suussaan tullessa. Innostu hirveesti liikkeestä kyllä. :D

Kaukot: 7

Olisiko ollut yksi kaksoiskäsky, joka korjattiin kyllä, ja pikkuisen liikkuikin tällä kertaa.

Yhteensä siis 230, 5 ja kakkotulos, kolmas sija. Ja luokanhan voitti Martti aivan mahtavalla ykköstuloksellaan!!!


Sitten oli pieni odotus, ja Arvi kehään avoimeen luokkaan. Arvin tuomaroi Marita Packalen.

Paikalla makaaminen: 6

Heh, oli alkanut rapsuttaa itseään ja nousi istumaan. Olis siinä sitten istuskellut rauhakseen, aika hiljainenkin oli. Vähän oli tainnut vaan piipittää.

Seuraaminen. 9,5

Nam.

Liikkeestä maahan: 10

Luoksetulo: 9

Vähän tassutti pysähtymisessä ja olisiko tullut vähän vinoon eteenkin vielä.. eikun sivulle tullessaan heittäytyi maahan. :D

Liikkeestä seisominen: 8

Heittäytyi maahan valmis-sanalla, ja tarvitsi sitten kaksi käskyä seuraamiseen. Muuten bueno.

Nouto: 10

Oujeah. Hyppi onnellisena kapulalle ja teatraalisesti nouti kapulan minulle. :D

Kaukot: 10

Hyppy: 10

Kokonaisvaikutus: 8 - olis sitä ääntä ja jupinaa vähän, ehkä yksi kaksi haukkuakin.

Yhteensä 178 eli ykköstulos ja luokka voitettiin myös.

Lappalaiskoirilla meni vallan mainiosta tässä tokossa, vaikka muita rotuja oli noin puolet kokeen koirista. Martti tosiaan otti EVL:n luokkavoiton ykkösellä, voittajaluokan voitti ykköstuloksella Fjällfarmens Jalokivi a.k.a. heta, ihan mahtavalla tuloksella. Arvi sitten puolilappalaisena pokkasi sen avoimen, ja siinäkin kyllä toiseksi tuli suomenlapinkoira. :) Alokkaassa voiton luokassa otti malinois, mutta kolme seuraavaa sijaa meni ykköstuloksilla niin ikään lappalaisille. Hienoa!


Tänään sitten näytelmöitiin Mari Lackmanin tuomaroitavana isossa 16 koiran narttujen avoimessa luokassa saaden EH:

"4v parkinvärinen. Kaunis pää. Hyvä kaula & säkäosa. Melko hyvät mittasuhteet. Kulmaukset saisi olla voimakkaammat edessä ja takaa. Jyrkähkö lanneosa. Selässä pehmeyttä. Kokoon sopiva raajaluusto vahvuus. Hyvä häntä. Liikkuu tasapainoisesti, potkua voisi olla enemmänkin."

Taimi.jpg

Kuva: Outi Puhakka

Ja päivän päätteeksi tiputeltiin silmätipat silmiin, ja Juha Pärnäsen tiirailemana silmät edelleen terveet (yksi ppm-rihma, josta ei haittaa)