Käytiin tsiigaa, et paljon hei nää eteläsuomalaisten meiningit kiinnostaa. Isoja luokkia, jee. Oli sika kivaa, kun kerkesi katsella ratoja, eikä ollut vaan lämmittelemässä tai jäähdyttelemässä koiraa koko ajan. Riihimäellä siis kisattiin, tuomari meille uusi tuttavuus Leena Rantamäki-Lahtinen. Radat oli kivan juoksevia, mutta ajoissa teki tiukkaa.

Ensimmäisellä hypärillä oli vain Taimi. Taimi vaikutti täysin puolivaloiselle kun otin sen autosta. Kääk. Se lompsotti vierellä ja oli nuukahtaneen näköinen. Taisi mennä meidän nesteytykset vähän pieleen, kun annoin kepolle ohjeistukseksi vähän turhan paljon juottoa, kun itse olin töissä koirien valmisteluaikana. No, lämmiteltiin, ja sytyttelin Taimia. Kyllä se sitten kulki raalla oikein kivasti, kun videolta katsoin, ja kyllä se vedätyspaikoissa vikisi vauhtia, joten taisin vaan kuvitella. :D Mutta siis, ekalla radalla ohjasin itse väärälle esteelle, tai siis olin hukassa ja en kerennyt pelastaa yhtä väärälle irtoamista. Myöhemmin puomilta tippui palikatkin, joten samapa tuo.

Toinen rata oli agilityrata. Taimi oli jo ihan syttynyt. Tehtiin hyvä rata, hyviä ratkaisuja ohjauksessa, hyvät kontaktit.. ja 1,04 yliaikaa. :( Se tuntuu kurjalle, kun rata menee hyvin, koira kulkee reippaasti, ja tuloksena on yliaikaa.

Arvi meni tämän radan myös, ja Arvin etuna on se meidän yhteinen monen vuoden kokemus, ja se, että pystyn vedättämään ja luottamaan, että Arvi tekee esteet takanani/sivussa (tosin Joensuussa pitkän tauon jälkeen silloin ei, ja siksi hylly). Arville perskules vaan, -2,58 alle ihanneajan, mitä nyt toiseksi viimeisellä esteellä eli puomilla kontaktivirhe, jota ennustin, ja jota en silti jäänyt varmistelemaan.

No tästä kuitenkin sain itselleni sitä ideaa: Arvi teki kolme ja puoli sekuntia nopeamman rada. Minä kuljin nopeampaa. Arvin kanssa on jo kokemusta, ja tiedän miten paljon voin vedättää, ja miten se irtoaa sivulle jne. Taimin kanssa tämä kokemus vielä luonnollisesti puuttuu. Mutta tätä pitää alkaa treenata, ja alkaa uskaltaa kisoissakin.

Viimeinen rata oli taas hypäri. Kiva, juokseva rata, mutta kohtia, joissa just en ollut varma miten paljon voin luottaa Taimiin ja ajattelin, ettei ole meidän juttu. Mutta sillä syyllä sitä enemmän ajattelin, että nyt sitten treenataan edellä mainitsemaani asiaa. Ei se rata meille mitenkään kauhean sopimaton ollutkaan, ja Taimi kulki tosi hienosti, ja minä uskalsin juosta, ja tuloksena siis 0!! :D Olipa ihanaa! Olin niin tyytyväinen näihin kateen viimeiseen rataan Taimin kanssa, ja kyllä se, että nolla vielä saatiin, oli plussaa. Etenemä tällä radalla oli jotakin 4,02 m/s. Edellisellä radalla oli 3,51, jossa kontaktit varmaan verotti oman aikansa.

Onpa kivaa taas kisata! :)