Käytiin treenailemassa lappalaiskoiraporukassa Varkaudessa. Kaikki koirat pääsi hommiin.

Tara teki voittajaa: seuraaminen-istu-luoksari-ruutu kokeenomaisesti. Tara oli hienolainen, uusi kenttä, häiriöitä ja kaikkea, mutta mummo veteli täysiä.

Taimi teki ohjatun suuntia lätkille häiriöiden ollessa takana, muistui mieleen tämäkin harkka, hyviä menoja. Ruutu kahdesti: kun ensin se meinasi lähteä merkiltä sinne missä lätkät oli ollut, mutta korjasi itse kurssinsa hienosti ruutuun. Tämä kuitenkin siksi vähän hidas. Uusi olikin jo sellainen kuin piti. Kolmanneksi kaukoja takahäiriöillä, ok.

Arvi pääsikin hommiin vaikka aluksi ei pitänyt. Ei ollut pörriäispäivä, joten mikäs siinä! Seuraamista pidempi pätkä juoksuilla, hitailla, käännöksillä, askelilla.. no, toiset meistä vaan saa haukkua enemmän kuin toiset. Parit noudot Arvi esitteli, ei ihan saatu aina yhteyttä valittuun koiraan, mutta joo, sellaista se aina välillä on. Loppuun läheltä kaukoja, myös seisomiset oli varsin hyviä nyt.

Aih, ja tehtiin kaksi paikkamakuuta, johon valikoin Arvin, joka kokeessa munasi. Tehtiin ensin lyhyempi ja sitten pidempi, jäin näkyviin, paljon koiria rivissä. Arville tämä olikin oikeasti tosi vaikea, sitä ihan itketti, mammaa oli ikävä. Pysyi kuitenkin maassa, mutta hyvä sillä ei ollut. Tämäkin on vähän sellainen haastava. Se on ollut tosi hyvä, kun ei olla liiemmin treenailtu. Mutta ehkä kokeessa sillä sitten olikin siellä tosi huono olla, ja nyt se sitten näkyy. Ja tässä on ollut ennekin se, että treenaamalla saa vain huononemaan --> ääni lisääntyy!!! Mutta toisaalta nyt sen oli vähän vaikeaa siellä rentoutua, joten vieraiden koirien kanssa ehkä vaan paljon treeniä kuitenkin.