Suunnitelmia on laadittu tässä jo pitkän aikaa harrastusten jatkosta. Kirjataanpa niitä vähän ylös muistaen kuiteniin, että tämä perustuu siihen hyvään skenaarioon, että ihmislapsen kanssa kaikki lähtee sujumaan hyvin. :) Ja siitä positiivisesta ajatuksestahan me lähdetään. Ainahan elämäntilanteet voi muuttua, mutta sitten muututaan tarpeen mukaan niiden mukaan.

Arvi tulee treenaamaan agilityä vielä tämän kauden ainakin. Kisoihin en sen kanssa mennyt enää keväällä, ja kaukaiselta näyttää, että edelleenkään sitä kisoihin veisin. Treeneissä meillä on mukavaa, kisoissa se ei menee samalla lailla, eikä enää voi puhua tottumisesta kisatilanteeseen, jos koira on kisannut jo 5 vuotta. Siellä tulee niitä ihania superratoja, mutta kun rataprofiileja ei etukäteen tiedä, niin..

Tokoa Arvin kanssa jatketaan. Sillä on voittajan jutut puolessa välissä. Arvin kanssa ei voi tehdä kuitenkaan suunnitelmaa, että nyt treenaan siinä ja siinä ajassa sen ja sen kuntoon, joten teemme, etenemme, ja kun on valmista, menemme kokeisiin. Arvi tulee korkkaamaan voittajan vielä, mutta ajasta ei oteta mitään rajaa. Ensi kesänä (paitsi eeeeei, silloin on ulkokokeita ja kärpäsiä), eli ehkä ensi syksynä - positiivisimmalla skenaariolla ensi kevättalvella. Katsotaan nyt miltä näyttää. 

Tara on koevalmis, mitä nyt eri kentille pitäisi mennä kokeenomaista ottamaan. Eli Tara vielä kerran kokeeseen ensi talven aikana suunnilleen. Ei tarvitse liian pitkään sitä hanittaa, mutta ihan tosiaan tuon mukaan, miten päästään treenaamaan noita mainittuja juttuja. Muuten Tara saa nauttia oman pihan autuudesta ja vähän vahtimisesta (sallittua, mutta hallitusti), sekä pitkistä lenkeistä ja lämpimästä pedistä. Pitää siis ostaa uusia koiran petejä, sillä tällä hetkellä meillä on niille yksi kissojen peti, jossa jokainen vuorollaan käy tunkeutumassa nukkumaan. Hyvin mahtuu joo...

Taimi palautuu aksatreeneihin varmaan samaa aikataulua kanssani, tosin eihän sillä ole vaihtoehtoja ainakaan aiemmin. ;) Kuntoa on tosiaan jo aloitettu nostamaan. Jos vaan päästään samaan treeni- ja kisatahtiin kuin viime vuonna, niin tarkoitus olisi kisata vielä tämän vuoden puolella, tai heti alkuvuodesta lähtien. Toivomme sm-nollia kasaan.

Tokossa aloitellaan aluksi liikkeen osilla, joissa haetaan tarkkuutta ja intoa. Laitetaan liikkeet kasaan, ja treenatraan kokeenomaista sopivasti. Vielä tänä vuonna tarkoitus mennä kehään, ja tavoitteena lippu ensi kesän toko sm-kisoihin, eli se yksi EVL ykkönen ennen kuin määräaika umpeutuu.

Jälkikausi jäänee tänä vuonna niihin kevään / alkukesän jälkiin. Tai eihän sitä tiedä, milloin lumet tulee, eli voihan sitä muutaman vielä päästä talveksi laittaa päähän hautumaan. Riippuen miten nuo ylläolevat asiat tuntuu natsaavan, jälkikokeisiin aloitetaan valmistautua sitten kevään aikana. Tottikseen haluaisi vaan panostaa treenatessa paljon, ja jos toko-sm on tavotteissa, niin pitää katsoa miten jaetaan niitä treenejä sitten tokon ja tottiksen kesken. Mutta se on joka tapauksessa suunnitelmissa, että loppukesästä ja syksyllä päästäisiin viimeistään jälkikokeisiin taas, ja vaikka useampaankin toivottavasti. Tavoitteet korkeella, hei.

Surina on pieni ja sievä. Surinalla ei ole isoja saappaita. :D Taimi on harrastuskoirana vielä täysillä ykkönen hyvän aikaa, ja Suri pääsee siinä sivussa opettelemaan kaikenlaista. Kaikkien ajatusten ja mietintöjen vastaisesti olen ajatellut, että agility olisi Surin ykköslaji. :) Agility täällä on niin kivaa! Siis siinä mielessä, mitä nyt voi etukäteen taas suunnitella. Silloin kun Taimi minulle tuli, oli elämässäni ainutlaatuinen hetki. Kolme vuotta pystyin treenaamaan koiraa käytännössä niin paljon kuin tahdoin, niin usein kuin tahdoin, mihin aikaan vuorokaudesta tahansa tahdoin.. Ja me tehtiin paljon! Sellaisia pohjia ei ole varmaan enää ikinä mahis kelleen tehdä, ainakaan jos aikoo pitää näin montaa koiraa, ja vielä touhuta kaikkien kanssa ainakin auttavasti. Jos Suri innostuu aksasta, se saanee kuitenkin vuoden kuluttua periä Arvin paikan. 

Mutta tämä kaikki on jossittelua. Mutta rakastan suunnitelmia, eikä niihin pidä suhtautua kuolemanvakavasti. Ainiin, ja poroja mennään kyllä talvella paimentamaan, ja ensi kesänä jos taas lampaitakin. :)