Mennäänpäs askel taaksepäin, ennen kuin aletaan touhuta. Eli mietitään, miten edetään. Haa, vahvistetiheys pitää saada tarpeeksi tiheäksi, että tuo kovakallo (= Taimi) oppii uusia temppuja. Se oppii helposti, mutta ruuan edessä joskus se ruoka vie liikaa huomiota sen sijaan mitä se tekee. Siispä kun löysin sopivan tekniikan jumpata s-i ja s-m vaihtoja tarpeeksi tiheällä vahvistetiheydellä, alan jopa nähdä etenemistä! Siis ei edistämisatä vaan uskoa siihen, että tämä paranee. Ja hieno tulee!

Samoin Surin nouto. Sillekin tarpeeksi helppo, jotta saan palkattua tiheään. Ollaan siis aloitettu naksuttelemalla, mutta varmaan sekatekniikoin sen lopulta teen kuten Taimille. Tai siis ihan koiran mukaan, mitä se tähän tarvitsee kunhan nyt vähän alkuun pääsee että näkee sen tarpeen. :) Se kun on sellainen hassu, että saattaa tehdä viisi toistoa hyvin ja sitten alkaa huhhailla, mutta tarpeeksi tiheällä onnistumisella ja palkkauksella näyttäs lähtevän menemään! :) Hieno pennee! Ja eteentuloa sekä sivulletuloa otettu myös. Ei se raukka osaa vielä edes istua käskystä, saati mitään muuta. Ohjattuna tekee jo kivoja juttuja, mutta pikkuhiljaa ne käskyt alkaa toivottavasti joskus sitten kuukausien työssä yhdistymään. 

Turs teki myös tänään pisimmän jälkensä, jossa oli ainakin 4 kulmaa ja yksi kaarrososio. Taas joutuu toistamaan itseään, mutta on se kyllä aika suvereeni tässä... Nenä ei kertaakaan noussut, sen sijaan itselläni jo katse välillä harotti ja katselin että millos tää jälki loppuukaan. :D Mutta pieni vaan mennä nuuskutteli. Hauska juttu oli myös se, kun yhden apilamättään kohdalla se alkoi vähän heilutella häntää kuin loppukohdan merkiksi --> a) loppu on ollut usein tälläisen mättään luona b) mietin sen mättään kohdalla lopettavani ja olen tehnyt jonkin sellaisen liikkeen, joka edeltää loppua - sillä nyt se ei vielä tähän loppunut. Surillahan on tapana ilmaista jäljen lopputallaus, jossa on vähän enemmän namia niin, että sen pikkuhäntä viuhuaa alhaalla ja korvat tipahtaa sivuille. <3 Se on niin liikkis!

Taimin illan tokotreenit jäikin havaittuun juoksuun. Alkanut siis jo todnäk eilen, kun lattialla oli pisara, mutta serlkatestillä sain vielä negatiivisen. Tänään testi antoi punaisen värin, joten sellainen 6kk tässä väliä tuli. Ei paha. :) Täytyy nyt siis myös ottaa kotona muutakin kuin pikkutekniikkaa,eli ohjattua ja luoksaria jne. otettava myös, tai sitten sovittava jonkun kanssa kenttätreenejä.