Ei käynyt toko-kokeessa niin kuin alustavasti pelkäsin, tuli ihan "uusi" juttu, tai no on tämän tyyppistä ollut ennenkin mutta se meni ihan uusiin sfääreihin. Jaa, että mitäkö sitten tapahtui.

Oltiin paikalla hintsulleen ehkä 10 minuttia ennen koetta. Ei paljoo kerennyt jännitellä.

Paikalla istuminen: 8

Oli kuulema 3-4 kertaa tassuja siirrellyt. Tjahas.

Paikalla makaaminen: 10

Ei huomautettavaa. Toinen tassu oli kyllä keritty vähän alle, mutta ei siis kuitenkaan ollut levoton.

Seuraaminen: 8

Minusta seuraaminen oli aikasta hyvää! Käännökset oli hienot ym. Alussa oli vaan ollut jotenkin korkkiruuvilla perusasennoissa?

Jäävät: 6,5

No tästä se sitten lähti... Järjestys oli s-m-i. Seisominen onnistui, maahanmenossa olikin jäänyt istumaan, istuminen onnistui. No tässä ei vielä hälytyskellot soineet itsellä, koska eihän se koskaan normisti tee virhettä tässä maahanmenossa, joten täytyi ollavaan tilastovirhe.

Luoksetulo: 7

Tässähän on ollut sitä alun maahanmeno-ongelmaa joskus kisoissa. Nyt meni kyllä ekalla, joskin vähän hitaasti. Ei tullut kiitolaukalla, mutta riittävän vauhdikkaasti kuitenkin. Seisominen hyvä, maahanmeno... jäi seisomaan! Toisella käskyllä vaihtoi asennon maaksi, loppu hyvin.

Ruutu: 0

No nyt oli jo meikäisenkin kellot kilahtaneet, että ruudussa tuskin tulee menemään maahan. Tämähän on ollut joskus voittajassa, kun se on ollut epävarma menosta, jo silloin ongelmana. Nyt treeneissä mennyt hyvin joka kerta, mutta noiden alkusählien jälkeen hiipi ajatus, että voisi tehdä taas stopin. Hieno merkki, hyvä vauhti ruutuun, hyvä kohta siellä, ja maahankäskyllä istumaan!!!!! Vai oliko toisella maahankäskyllä vasta kaiken lisäksi. Käskytin niin kauan, että meni maahan. Lopussahan ei mitään ongelmaa ollutkaan tietenkään.

Ohjattu: 8

No merkin se taisi tässä kaataa (vai liekö ruudussa, en muista), mutta muuten ei miusta kovinkaan huono. :) Ja tämähän tehtiin ruudun jälkeen samaan suuntaan, tosin saatiin vasen suunta, mutta ei Taimi ruutuun uudelleen yrittänyt. :) Itse keksin vähennykseksi ehkä vähän vajaan pertsan, mutta olisiko sitten pyörittänyt kapulaa suussa tai jotain kun noin monta lähti.

Metallinouto: 9

Ehkä kalisti vähän takaisin tullessa. Ei suurta probleemaa kuitenkaan.

Tunnari: 8,5

Japadapaduu! Pieksämäki-syndrooma tällä erää voitettu; meni, haisteli, toi oman eikä käynyt varmistelemassa. :))) En noista vähennyksistä nyt taas osaa kommentoida. Jotain vinoa varmaan tai jotain.

Kaukot: 0

Olin jo varautunut, että tässä tulee jotain ongelmia, kun nuo maahanmenot tökki. Ekana istuminen, jossa tietysti seisoi, mutta korjauksella istumaan. Seisominen hyvä, maahanmeno myös. Mitäs sitten, seisomisessa oli kuin jaguaari vaanimassa saalista ja ottiko vähän askelia eteen. Seuraavassa istumisessa menee hyvällä tekniikalla maahan. Yritän nostaa istumaan, jolloin seisoo, yritän laskea istumaan, jolloin menee maahan, yritän nostaa istumaan jolloin seisoo.... saitte varmaan kaavan... kunnes ehkä 6. yrittämällä se istui, josta kehuin ja lähdin koiran luo.

Ulkona sitten jätin palkkarasian taakse, ja tehtiin oikein kiva setti. Tietysti.

Oli hyvä fiilis kisailla, ei jännittänyt yhtään. Oli luotto koiraan - ja ei se kärsinyt tästä, koska ongelman juureen olen jo kai päässyt. Muut liikkeet ja liikkeen osat toimii niin kuin ne on treenattu ja kunto kestää jne. Tiedän, mitä se tekee ja voin vaan tehdä sen kanssa hyvin mielin. KUNHAN saadaan kitkettyä tuo korvattomuus. Aluksi mietin, kun se on niin karvaton, että johtuuko maahan menemättömyys siitä eli ettei halua kaljulla mahalla mennä. Mutta sitten olen kyllä lukevinani siitä sellaista keskittymistä ja palkan saamisen yrittämistä, jolloin se tekee robottina ja vähän oman pään mukaan, jolloin ongelmaa ei ole, jos asiasta ei ole sillä virhemallia mielessä. Mutta jos on, niin silloin se voi tehdä sen minkä on itse valinnut. No, en osaa selittää tarkemmin, mutta se on sellainen tietty tunne, joka asiasta tulee. Siispä maahanmenoa vahvistetaan ja taotaan nyt kalloon. Täytyy sanoa, että sitä tulee palkkailtua liian vähän, kun se on niin perusliike ja toimii aina (vaan ei siis aina kuitenkaan), ettei arvaa aina näitä juttuja. Ylläripalkkoja siis MYÖS maahanmenoliikkeistä ym. Kyyl se siitä.

Suri oli mukana, kun pääsi vihdoin koiratapahtumaan. Toki toko-kokeissa ei niin paljon koiria ole, mutta sai tutustua kuitenkin tosi jännittävään isovillis-Peleen, ja lopuksi uskalsi leikkiäkin sen kanssa. Nameja en ottanutkaan sen kanssa touhutessa edes mukaan, vaan leikittiin muutamaan otteeseen. Äkkiä sitä tulee namien kanssa sellainen suorittamisen olo, joten parempi nyt vaan opetella nameilla kotona, ja muuten eri paikat ja tilanteen käyttää yhteiseen hauskanpitoon, sillä haluan tehdä nyt jotain muuta, enkä samalla kaavalla toisen kanssa. Katsotaan tuleeko siitä ikinä mitään aikaiseksi - sivuseikka! :D