Leikkasin koirien kynsiä, siitä se kaikki alkoi. Taimi oli vieressä, nappasin tassun käteen ja leikkasin kynnet. Taimi ilmekään ei värähtänyt. Vasta viimeisen tassun jälkeen korvat vähän elävöityivät - namia! Tara ja Arvi olivat tulleet jo norkoilemaan vuoroaan. Tara haluaisi heti käydä selälleen lattialle, ja se ei pidä siitä, että leikkaan etutassut istumisasennosta, takatassujen kanssa se on jalkojeni välissä selällään. Meillä mennään näin. Arvilla vähän sama. Ojenteli tassujaan itse minulle. Ja sitten palkkkio, kiitos. Viimeiseksi jäi Suri, jonka ajattelin ottaa heti eteeni kyljelleen, pidellä rauhassa ja leikata. NOT!

Suri ei ollut samaa mieltä. Oikeastaan sitä kauhistutti ajatus, että sitä pidellään väkisin, vaikkakin rauhallisesti. Niin, jos koiralle olisi tätä vähän enemmän jo tehty, jos siihen olisi johdonmukaisesti yhdistetty miellyttävä asia, se ei olisi ehkä ongelma. Onneksi hoksottimet pelasi, ja tehtiinkin kiva syli-silitys-leikki, jonka päätteeksi yksi pieni porokoira retkotti sylissä ja lipsutteli välillä kielellään kättäni.

Tara tuli meille puolivuotiaana, ei käsittelyyn kovin tottuneena. Sille käsittely on kaamoa, mutta se kestää sen hienosti kuin nainen, vaikkei siitä pidäkään. Plus miinus nolla, se ehkä on vähän plussalla. Arvi ja Taimi on viety kaimiolaisittain. Välillä tuntui, että onko tällä nyt niin väliä, mutta siinä on kaksi koiraa, joille hoitotoimenpiteet ovat luonnollinen asia, tai siis plussa, koska siitä saa namia. :) Ne luottaa 110%, ettei niille tapahdu mitään pahaa.

Kun Surin kanssa olen yrittänyt liikkua kaupungissa, käydä maneesilla ja treenailla pieniä pohjia, en ole oikein muistanut, että kyllä sitä käsittelyharkkaakin olisi tehtävä. Sillä onkin hieno maastoluoksetulo ja hurrrrja asenne maneesissa. Käsittelytottumus alkoi jo tuntua niin ylhäältä annetulta muiden kanssa, että ehkä mietinkin, että tartteeko tätä nyt niin tehdä. Ja en vaan muistanut, kerennyt, jaksanut. Suri on emäänsä pehmeämpi, vilkkaampi ja ehkä pienemmällä toimintakyvyllä varustettu. Sille ehkä kannattaa kuitenkin muistaa tehdä asiat myös hyvin.. No, nyt tuskin on liian myöhäistä, ja meillä onkin aloitettu operaatio Suri-ihmsitenkoiraksi. Ja kun aloitin operaation, totesin ongelman olevan paljon pienempi kuin jo skenaariossani kuvittelin. Joka tapauksessa, tämä oli ehkä positiivinen asia huomata, koska nyt muistan Surille antaa myös sitä ihan tavallista huomiota. Muutama viiden minsan pätkä normaalielämän lisäksi sili-syli-käsittelyä päivässä ei varmasti ainakaan pilaa koiraa.

Eilen kuitenkin treenattiin tokoa Teijan ja karjis-ihanuuksien kanssa. Ja vähän aksaa. Taimi oli hieman liekeissä, mikä näkyi pillipiiparin ärhäkkänä rakkina. Eli siis piiiiiiiiiiiiiiiiiiiippauksena. Seuraamista, jossa haki vähän paikkaa, mutta maneesin hiekkapohja on niin paska, että siinä itsekin tulee mentyä hyvin kompuroivaa tahtia, joten annettakoon anteeksi. Luoksetuloa suorina, ja stoppeina. Yhden seisomisen se ignoorasi täysin. Se oli outo. Seuravat se teki kuitenkin ihan yyyyberhienosti. Ruutu, joka oli vinosti rakennettu maneesiin. Taimihan juoksi sitä suoraa sivua ohjelmoidusti, mutta itse hiffasi (kun oli seisahtanut kuin ruutuun tyhjälle maalle), että ei se ruutu vissiin tässä ollutkaan, vaikka aina ennen onkin ollut. :D ( Ruudun paikkaa on kyllä vaihdeltu..). Hienosti haki sitten ruutuun, josta hurjat pileet pystyyn. Seuraava onnistuikin, kävin palkkaamassa maahan, ja loppukaneetti, josta vapautin agilityputkeen. Ohjattu, jossa palkkasin ekana merkitlä. Se oli jo menossa ruutuun, näin. Mutta uusi merkki, ja siitä hieno vasurin haku, ei ongelmia, vaan hienoa työtä. :)

Toisessa setissä kaukoja. No, olen nyt sitten pilannut tämän korjaussarjan sillä, että koira liikkuu taaksepäin. Tavoitteena TVA taitaa muuttua melkein TVA:ksi. :/ Ihan sama, katsotaan mitä näistä tulee. :D Sitten tehtiin putkea ja muuria, jotta saatiin muurille oikeaa suoritusta. Lähettelin paikoiltaan, sekä putken kautta, kyllä se rupesi skarppaamaan. Loppuun tunnari, ja iso palkka. 

Suri kävi ennen isojen treeniä tekemässä vähän seuraamista imuttamalla, perusasentoja, vähän eteentuloa ja leikkiä leikkiä leikkiä! Se rakastaa leikkimistä. Kokeilin tennareilla kahden lelun leikkiä, sehän tykkäs. Muutamia noutokapulan nostoja tehtiin myös. Lopuksi Suri kävi ilottelemassa putkella, se oli ihan pikakiituri, kun se hyökkäili putken sisään. :D Ihana. Ja kun kerättiin kamoja pois, Teija oli keräämässä luoksetulon kartioita, Suri juoksi sinne ja sai suuhunsa kartion, jonka se hienosti palautti minulle käteen. Tehtiin kaikilla neljällä kartiolla tämä. Jaa, no jos lähtisi jotenkin kokeilemaan sitä noutoa näin? Katsotaan tänään, jos koklaisikin, koska siinä oli melkein valmis liike. :D