Tänä viikonloppuna pakattiin porokoirat ja pieni reissumies Cordobaan, ja suunnattiin miniturneelle Savoon ja Keski-Suomeen. Perjantaina oli määränpäänä Kuopio, lappalaiskoiratreenit ja Martin TVA-bileet. Matka oli kyllä vähän pidempi kuin ajattelin, siis ei konkreettisesti vaan yksin ajettuna, mutta onneksi vauvanen on hyvä matkustaja, ja selvisimme sitä paitsi yhdellä pysähdyksellä ja kilometrihuollolla. :) Ja oltiin ihan ajoissa perillä.

Treenasimme siis Musti&Mirri -areenalla, jossa Taimi on vuosi takaperin käynyt. Jännitti vähän, että onko se vielä valeraskaudesta ihan nuutunut, mutta iloiseksi yllätyksekseni se taitaa olla nyt väistynyt. Treenattiin Taimin kanssa häiriöseuraamista, joka oli aika hyvää kyllä! Jäävät, yksi virheasento, mutta muuten ihan hienoa. Tunnari muistaakseni, ja se ilman varmisteluja hienolla vauhdilla ja hyvään kohtaan. Ohjattua oikealle. No, ensinnäkin merkki oli hyvä. :) Sitten lähti keskimmäiselle, mutta pysäytin, ja TAIMI KYKENI KORJAAMAAN!!! Siis niin mieletöntä. :) Uusi paikka ja kaikkea, ja ei mennyt jäähän, siistiä! Uudellä yrityksellä piti muistaakseni vielä myös korjata, mutta kolmas kerta sitten ihan putkeen. Jee. Kaukoja, ihan ok, kerran ei oikein kuunnellut, mutta saatiin korjattua. Liioiteltua peruuttamista myös nähtiin jonkin verran. Yksi luoksetulo, jossa tuli hyvällä vauhdilla ja pysäytykset ihan ok. Ihan loppuun vielä vasemmalta ohjattu, nappijuttu. Kyllä oli tsemppaavat ja hyvänmielen harkat meille, nyt oli oikea Taimi taas mukana.

Suri oli hallilla melko hyvin kuulolla, eikä uusi paikka aiheuttanut kaoottista kontaktittomuutta, vaan se hiffasi kyllä, että oltiin yhdessä touhuamassa. Niin sekin vaan oppii. Tehtiin ihan perusjuttujamme, eli perusasentoja, vähän seuraamista, luoksetuloa, leikkimistä, putkea, maahanmenoja. Muutamia Kaisan kuvaamia kuvia täällä.

Seuraavana päivänä matka jatkui Jyväskylään. Siellä eka stoppi oli Marian, Joonaksen ja shelami-poikien luona. Oli ihana nähdä, kiitoksia inspiroivasta ajasta! Sieltä sitten serkkulaan yöksi. Taimi on ehkä maailman lunkein koira reissuissa, se vaan on ja sitten kerjää ruokaa. Suri on hieno matkustaja myös, että oikeastaan sen kanssa kyllä on keretty tehdä vaikka mitä, kun tarkemmin ajattelee.

Tänään tavattiin sitten Taimin pentuja, eli Taimiston Avaruusromu eli Jekku sekä Tähtisumu eli Kulo. Kulo tosin oli jo Kuopiossa treenaamassa, mutta eihän niitä liikaakaan voi nähdä. ;) Pidettiin miittiä koirapuistrossa, ja Taimi oli mukana toki myös. Jengi tuli hyvin juttuun ja yhteinen leikki löytyi helpolla. Hieman oli vaikeuksia välillä erottaa, että missä oma koira menee, kun oli vähän tuota sukunäköä sisaruksissa...

(Kuva: Jussi Mansikkaviita)

Lisää kuvia voi katsella täältä. Taimia ei ehkä ihan äkkiä emäksi uskoisi, mutta jos Martti olisi ollut paikalla, eli isästä olisi ollut epäselvyyttä.

Oli kyllä hieno nähdä näitä pentuja ja todeta, miten hyvät kodit on oikeasti kaikille pennuille löytynytkään. :) Siitä saa olla iloinen ja kiitollinen!