Lomailtiin tasan viikko. Oltiin muualla, enkä treenannut. Eiku. No, vähän Lapikkaan temppurinkijuttuja, eli peruuttamista, ontumista ei edes treenattu. Voi ei, tänään taisi olla eräpäivä tempuille, joten se jäi kesken. Ehkä seuraavat temput sitten... Taimi siis oppi (tai taisi jo osata) peruuttamaan takatassut sohvalle, on hieman pätevänä. Suri oppi peruuttamaan suoralla maalla. :)

Lisäksi Taimi oppi laittamaan / sammuttamaan valot, Tara tulemaan syliin ja Arvi työntämään rullatuolia. Käytiin siis vähän töissä opettamassa opiskelijoita naksuttelemaan. :)

No, eilen sitten katselin vanhoja tokovideoita ja uusiakin. Ja totesin, että paljon on tehty, ja paljon on vahvalla pohjalla. Että nyt pitää takoa, nyt on rauta kuuma. Ja jonkinlaiseen suunnitelmatalouteen palaamista yritän (taas). Kovin paljon ei tarttis päivittäin tehdä, kun tekis vaan. 

Tänään kuitenkin Korkeavire kutsui jälleen. Taimin suunnitelmassa oli ohjatun suuntia, ja noutoa, tunnaria (josta luovuttiin kun unohdin kapulat kotiin), kaukoja, jääviä. Suunnat alustoille pelitti ihan satasella. Ihan tosi hyviä! Merkit ruskealle kukkaruukulle, tosi hienoja nekin. Kaukoissa natsikuria sai pitää. Se puolikas askel meinasi väkisellään tulla, josta kova huomautus, ja sitten herneet vääntyi kohdilleen, näki että Taimi ihan oikeasti yritti olla liikuttamatta jalkojaan. Jäävät hyviä, palkkasin asennosta, pysymisestä, seuraamisesta.

Avasin kissanruokarasian, ja lähdettiin keskittymishommiin. Seuraamista vähäsen. Sitten ohjattu vasemmalta, ja siinä se keskittymiskyvyn heikkous näkyi, ettei Taimi kyennyt lähtemään merkille, se oli liian korkeassa vireessä. Autoin, ja sitten kykeni. Vasemmalta noutaminen piis of nakki. Kaukot, jossa se puolikas askel, koiran palautus paikoilleen ja uusi yritys onnistuneesti. Metallinoutokin tehtiin ennen tätä. Vähän seuraamista, kehumista ja paijailuja välissä. Sitten palkalle.

Surilla oli pieniä agilityjuttuja. En jaksa treenata tokoa sen kanssa, koska se ei osaa. 8) Hihi, eiks olekin loogista. Ensin putkea, johon irtoaa kivasti, putkella myös takaaleikkausta. Pitää muistaa tehdä paljon putkelle irtoamista, se saisi olla vaikka putkihullu. Muita koiranihan putket ei juuri vedä, vaikka kyllähän ne ne suorittaa. Tehtiin vihdoin perushyppysarjaa 4x - onnistui tosi hyvin. :) Rengasta sivulta ohjaten, puomin alastuloa. Tehtiin myös pari kokonaista puomia, ja vähän oli jo unohtunut kokonainen este. Pitää muistaa ottaa silloin tällöin. Ja silloin vaikkapa ottaa hihnaan, ja apuri saa juoksuttaa, jotta minun ei tartte keskittyä liian moneen asiaan.

Ja jotta ehkä tottistelualkeetkin etenevät, on suunnitelmataloiteen kyllä mahdutettu niitäkin. Lopuksi vielä teinkin pertsaan hakemista, ja hakihan se, tauko kun monesti onkin ihan paikallaan. Seuraamista haki myös tosi kivasti. Kotihommina temppuja lähinnä, oppimaan oppimista saa vielä vahvistaa ja lisätä.