Perjantaina pidettiin huilipäivä kaikkinensa. Ah. Lauantaina hypättiin autoon määränpäänä Kouvolan ryhmänäyttely. Sieltä tuloksena AVO H, markku Mähösen tuomaroimana. Arvostelu kuului seuraavasti:

Mittasuhteiltaa oikea, kokonaisvahvuus saisi olla voimakkaampi. Hyvät pään ääriviivat, hyvä kaula ja eturinta, mutta rungon tulisi jo olla voimakkaampi. Hyvät etukulmaukset, mutta jyrkähkö lantio ja niukat takana. Kevyet liikkeet, mutta taka-askel tarvitsee paremman työnnön. Hyvä karva, miellyttävä käytös.

No, että sellaista tällä erää. Liekö karvanlähtö keventänyt neitokaista jo sen verran, että runko olikin nyt ilmeisesti kevyt. :) Erittäin kiva näyttelyreissu enivei, ja Aino otti taas mielettömän hienoja kuvia:

(Taimin kuvat: Aino Vakkilainen 2012)

Viikonloppuna meillä vieraili sakemannirouva 9-v ystävieni seurassa. Arvi ja Taimi ovat yksin lenkkeilleet Tuiskun kanssa, mutta nyt tutustutettiin kaikkia ihan rauhassa, ja lenkitettiin porosia Tuiskun kanssa. Suri pääsi ekana iltana vähän säikähtämään, kun otti Tuiskun kepin, ja Tuisku tulikin takaa ja tokkasi kuonolla takaapäin ohimennessään Suria, joka ei nähnyt tulevaa frouvaskoiraa. Sen jälkeen Suri vähän autontakaa vilkuili, että tokko uskaltaa mennä Tuiskun ohitse. Sisällä koirat olikin sitten portin takana, ettei turhaa tarvitse vahtia, kun kieli selvästi oli vähän erilainen näillä elukoilla. Mutta hienosti porukka oli näin, ei siinä mitään. Tänään käytiin uudelleen lenkillä, ja katsoin, ettei samaa pääse tapahtumaan, ja lenkki menikin tosi hyvin. Teki varmasti Surille hyvää. Tajusin, ettei se ole ollut oikein isompien koirien kanssa. Nyt kun vaan keksisin joitain isoja koiria leikki seuraksi (olen selvästi saavuttanut tilan, jossa kykenen taas miettimään koirajuttuja kunnolla! :D ).

Tänään taas käytiin Korkeavireellä. Surille oli selkeä suunnitelma: tänään ja huomenna vaan leikitään treeneissä, sillä ajatustyötä on nyt tehty aika paljon. Ostin uuden punaisen pupupehmolelu, joka oli treenien jälkeen tässä kunnossa:

Lujaa Best Friend laatua?

No siinä leikin ohessa Suri suoritti nopeita putkia, kahta putkea putkeen ja yksittäistä. Vähän myös hyppy-liki juttua. Aivan mahtava asenne oli pennellä, eli onnistuttiin. Pitää itsekin muistaa alusta asti ohjata "kevyesti" ja pysyä siinä (tajusin sen, kun väänsin Taimia kuin rautakankea sen treenissä).

Taimin kanssa pohdiskelin, että ottaako aksaa vai tokoa. Ajattelin aluksi, että vähän aksaa ja vähän tokoa, mutta muutin lennosta pelkäksi aksaksi. Hyvä näin. Tehtiin vähän kontakteille irtoamista, kepeille irtoamista (ja muistin kuin muistinkin taas välillä ohjata takaa), ja erinäisiä pätkäi. Ekassa setissä Taimia taisi nyt jälkeenpäin ajateltuna häiritä samassa tilassa ollut saksanseisoja, kun se vähän oli tahmeahko ja helposti nuuski maata väliajoilla. En kauaa vääntänyt, vaan vein autoon, ettei käynyt itseä hermostuttaa moinen. Toinen setti jo paljon kivempi! :) Kolmannessa jo kunnolla asennetta, kun muistin taas palkkailla erinäisistä ohjauksista sitä ja muistuttaa kuuntelemisesta. Viimeisessä pätkässä se ei (kai) tiennyt loppupalkan olevan jo mukana, ja tehtiin yhtä ratapätkää muutamaan kertaan asennetta kasvattaen, ja tämä menikin ihan sikke hyvin alusta asti. Joten olipa hyvä, että sain täysin yllätyspaikassa kaivaa loparin, ja palkata sen asenteesta. Huippua! :)