Viikonloppu vietettiin agilityn merkeissä Ylöjärvellä Agirodussa. Arvilla oli lauantaina 2 starttia, Taralla yksi. Arvin ensimmäinen rata oli ihan tosi hyvä, vauhtia oli, suljettu keppikukmna onnistui ja kepit mentiin loppuun asti. Kontaktit onnistuivat myös, ja ainoastaan ihan pienen pieni ohjausvirhe, tai liian löysä ohjaus sai Arvin menemään yhden hypyn väärältä puolelta, josta sitten hylky. Olisi pitänyt ohjata eri tavalla, mutta jotenkin sitten en ollut ottanut sitä huomioon, että näin voisi käydä. Taran rataa en oikein edes muista, käsistähän se karkasi ainakin... hehe. Nopea ja innokas se näytti taas olevan, keinu meni lentokainuksi ja muuta mukavaa. Hylky se siis oli, yhdessä kohtaa laitoin sen kiertämään hypyn takaa, niin se kiersi 5 metriä sivummalla olevalle hypylle.

Arvin toinen rata oli tosi haastava. Keskityin siihen todella, sillä monet paikat vaativat hyvin tarkkaa ohjausta. Mutta sitten melko alussa Arvi meni avoimesta keppikulmasta toiseen väliin, ja oma lataus meni sadasta nollaan siinä, joten menin parin hypyn kautta suoraan maaliin. Se oli sellainen rata, että ei vaan olisi saanut enää koottua ajatuksia, kun se vaati minulta niin paljon keskittymistä. Mutta Arvilla oli virta mukana ja oikein näppärästi muuten lähti radalle. Tuota avointa kulmaa pitää nyt oikeasti alkaa taas treenata. Keppejä ollaan vaan menty lähinnä radalla, ja keskitytty vauhtiin, mutta avointa kulmaa ei ole tullut aikoihin ihan opettelemalla opeteltua tai vahvistettua, joten siihen palataan nyt. Tehtiin lämmittelyhypyillä vielä vähän treeniä, ja Arvin lataus oli tosi kova! :)

Sunnuntain Taralla oli joukkuerata. Se lähti käsistä totaalisesti. Pari kertaa karjuin paniikissa, kun se menasi mennä minne sattuu. Ei sekään tietysti ole hyvä, karjua siis sillä tavalla, toisella kun oli oikeasti hauskaa ja vauhtia. ;D Mutta kyllä se pitää nyt hanskaan saada, jotta kehtaa radoille taas lähteä. Agilitykuume nousi kyllä taas korkealle, ja myöhemmin lisäilen tänne suunnitelmissa olevia kisoja, joita olen useammat jo katsonut meille. :)

Ainiin, ja meidän VanhuXet joukkue voitti pukukilpailun. :) (kuva: Nelli Okker)

agi0815.jpg

Tänään aloitettiin opettelemaan esineiden ilmaisua jäljellä. Tai siis nyt opetellaan menemään pienen namipurkin luona maahan. Hämmästyttävä on koirien oppimiskyky. Arvi alkoi hahmottaa muutamalla toistolla, että naksautus tulee siitä, kun menee maahan purkin luona, itse pidän purkkia maassa, kun sitä tietty yritetään nostaa, tökkiä jne. Taimi meni melko pian ensimmäisellä kerrallaan maahan, ja kun naksautin tästä, se alkoi sen yhden kerran perusteella tarjoamaan maahanmenoa.