Eilistä ja tätä päivää.

Eilen tokoiltiin raviksella Heljän ja Riikan kanssa. Tara opetteli merkkiä, jota alkoi tosi nopsaan kyllä jo tarjoilemaan itse. Varmaan paljon helpompi Taralle kuin ruutu, mistä syystä sitä en ole halunnut sille opettaakaan - siis ettei se sotke niitä. Nyt voi opettaa mitä haluaa. ;) Kaukoja piti kokeilla, että toimiiko ne oikeasti, ja toimiihan ne. Muuta ei kait tehty.

Arvi oli kovin liikuttava eläin taas. Paikkamakuun se teki pitkästä aikaa - ja koska ei sen takia muista, mikä on se paikkamakuun juttu, se oli aikalailla hiljaa. Ei siis tarvitse treenata sitä taas puoleen vuoteen. ;) Seuraamista hienosti, silloin kun ajatukset olivat kohdallaan ja kaksi aivosolua törmäsivät. Joskus ei vaan tajunnut, mitä seuraa-käsky konkreettisesti tarkoittaa, välillä itikka sattui just lentämään nenän edestä, ja se lentoa piti seurailla..

Taimi teki seuraamista, jossa tehtiin hyvin hyvin lyhyttä pätkää kerrallaan, pääasiassa askel kerrallaan, kun se on nyt niin eteenpäin pyrkivä. Katse tipahtaa vähän palkan jälkeen kohti laitoja (eteenmenopalkka...), mutta tiheällä palkkauksella jotain edistystä. Ei kuitenkaan skannaile sillä tavalla kuin joskus ennen (ruutu...), ja puututaan nyt kun ei vielä ole isompaa ongelmaa.  Luoksetuloa vauhtina hetsattuna pari kertaa, ja loppuun sitten se eteenmeno, ei ollut nähnyt purkin laittoa. Tein askel kerrallaan seuraamista muutaman, ja sitten lähetys. Nyt vaan maahanmenoa treenaamaan, eh...

Tänään poplaulaja sai lakisääteisen vapaapäivän, ja mukaan jälkitreeneihin lähti vain Arvi. Käytiin ensin tuomaroimassa agimöllit, ja sitten suunnattiin maastoon Leenan ja Riikan koirineen kanssa. Esineruutua haettiin vähän ruudussa kävelemällä, ja leluihin reagoimalla. Arvi oli hiffasi kyllä vähän hommaa, mutta ei niin itse lähde vielä etsimään esineitä, vaan pitää kävellä mukana ja olla tukena. Mutta ehkä vielä tämän kauden aikana? 

Jälki oli sopivan pitkä, muutama sata metriä, esineitä taisi olla kuusi, osassa herkkupurkki, osan palkkasin itse. Arvi jäljesti reippaana koko matkan, tarkisteli välillä, mutta muuten oikein hyvin mentiin jälkeä. Maasto oli aika kuiva ja päivä kuuma, joten kova työ oli tehtävänä. Esineille se pysähtyi, jos kehuin, heitteli ilmaan tai jopa lähti tuomaan minulle. :)

Iltalenkillä tehtiin Taimin kanssa istumisia, ja taidettiin eilenkin tehdä aamusta. Ne etenee kyllä ihan hyvin. Seuraavaksi pitää muistaa pidentää matkaa ennen käskyä.