Tänään oli Joan hallilla Piritta Pärssisen toko-koulutus. Taralle tuli eilen pahahko silmätulehdus, joten se ei päässytkään koulutukseen. :( Silmiä on huuhdottu, mutta ei näytä auttavan kotikonstit, huomenna on soitettava lääkärille. Näin ollen vara-vara-koira Arvi pääsi kehiin.

Alkuun tehtiin erilaisia temppupisteitä, jossa otettiin kropan hallintaa. Arvi osasi myös ruudun hienosti suht läheltä tehtynä. Sen jälkeen oli sellainen kiva kauko-leikki, jossa koiraa pyydettiin peruuttamaan, ja pysähtymään tietyissä kohdin, ja tekemään tietyt asennonvaihdot. Arvi kyllä osaa peruuttaa ("pois"), ja oaa vaidot (joskin sesiomisessa en ole tekniikkaan panostanut, yleensä tulee vähän eteen), mutta tässä treenissä se yllätti totaalisesdti, ja oikein loisti! :D Tätä lisää!

Otettiin alkuun ihan yleiskatsausta seuraamisesta, mikä menikin itseasiassa aika hyvin. Kävelin sopivaa vauhtia Arville, ja se keskittyi. Ainoastaan juoksuun lähdössä se ei lähtenyt mukaan, vaan jäi vähän marhaamaan. Näitä vahvisteltiin namin kanssa jokunen. Katsottiin myös käännöksiä, jotka on vähän vajaat, ja niihin saimme hyviä vinkkejä (neliö, sangon kierto, perusasentotreenit, askeleet).

Toisessa setissä katsotiin noutoa, aluksi kokeenomaisena, jossa vähän haahusi mutta toi, luovutuksessa tiputti. Tehtiin kantamista ja pitoa. Nosto, joka on yksi vaikeimmista kohdista, sai myös omia treeni-ideoita. Arvin noudon kehittäminen kun on jäänyt sen jälkeen, kun se oppi noutamaan, ja sitä on tehty lähinnä kerran kokonaisena, vaikka hyvinkin voisi vahvistaa eri osioita.

Jäi mainitsematta, että eilisesä kokeessa Heljä ja Wicca tekivät alokkaassa hienon ykköstuloksen, samoin kuin Hertta ja Rasa! Onnea vielä! :) Ja kiitos mukavasta seurasta koepaikalla.