Tänään siis korkattiin voittajaluokka Taimin kanssa. Pari päivää rakastettiin elämää maalla pakkasmaisemissa ennen koetta, Taimi ui avannossa (...) ja kaikkea muuta mukavaa ja epätavanomaista. <3 Tänään saavuttiin Pieksämäelle kokeilemaan pakkasessa Marko Purasen tuomaroimana.

Pisteet ja kootut selitykset alla.

Paikkamakuu: 10

No, ei ollut mitään ongelmia, hyvin oli mukana alussa, kuunteli käskyn ja pysyi hienosti. Ekalla myös ylös. Tykkäsin, että on tosi hyvällä mallilla.

Seuraaminen: 7

Se vanha maneeri viime kokeesta, jolle en ole tehnyt mitään: seuraaminen ei lähde hyvin. Taimi ei pitänyt kontaktia ja alkoi edistää, eikä taas tajunnut, että joo, se "seuraa" tarkoittaa, että sillä ensimmäisellä käskyllä jo seurataan. Pian tuli käännös vasemmalle ja askeleet oikealle / vasemmalle / taakse, jolloin sitä paikkaa pääsi muistuttelemaan.. Sen jälkeen tuntui ihanalle.

Liikkeestä istu: 7

Lue yllä kuvaus seuraamisesta.. Annoin istu-käskyn, ja käännyin katsomaan, kun en uskonut sen istuvan kun sillä oli joku oma missio (ruudun tuijotus?), mutta kävikin istumaan. Mutta varmaan se seuraaminen + kääntyminen vähensi, kuten pitikin.

Luoksetulo: 7

Kun jännitän nykyään sitä, annanko ajoissa seiso-käskyn, tällä kertaa päätin antaa sen ihan liian aikaisin, hehe. No, pysähtyi kyllä merkille, eli himppasen liian hidas reagointi. Välilaukka hyvä, maahanmeno hyvä, ja loppu hyvä. Kautta linjain pitää tosin katsella, meneekö suoraan perusasennoissa.

Ruutu: 8

Valmistelu ok. Lähti hyvin, ja oikein innoissaan kääntyi nauhan jälkeen. Katsoin ainakin itse, että ei menisi maahan ruudun sisälle, ja korjauskäskyllä pidemmälle ruutuun, sitten ohjaajan vika kun piti sanoa maa (= Taimin maahanmenokäsky) sanoin maahan (=Taran maahanmenoakäsky), ja Taimi ei ekalla osannut tietty mennä maahan, mutta tokalla meni. Loppukaneetti oikein kiva. :) Tosin olisiko käskyjä ollut oikeasti vähän liikaa?

Hyppynouto: 9

Perushyvä, ei varastellut.

Metallinoto: 8

Muuten jees, ravasi kuitenkin takaisin.

Tunnari: 0

Voivoivoivoivoi. Ei, vaan ihan odotettu virhe, mutta silti. Kun käännyin liikkurin käskystä, Taimi oli jossain omissa maailmoissaan, ja nousi ylös! (Ei ole käynyt ennen Taimin kanssa). Mietin, mitä Marialle ja Morrikselle sanottiin tästä, ja en ole varma, kannattiko antaa käsky vai ei, joten olin vaan hiljaa. Taimi meinasi vielä lähteä liikkurin mukaan viemään ylimääräiset kapulat pöydälle, mutta ei onneksi mennyt. Odotti myös siinä vierellä, että kapulat laitettiin paikoilleen.

Ajattelin, että Taimi ei edes olisi nähnyt, minne kapulat laitettiin, mutta sepä lähti oikein hyvällä laukalla kapuloille käskyn saatuaan. Meni, nuuski, otti heti oman kun se tuli kohdalle ja lähti laukkaamaan minua kohti innoissaan. Tässä vaiheessa kiljuin innoissani sisälläni... kunnes Taimi teki taimit, kääntyi vauhdista ympäri, meni kapuloille sylkäisten omansa muiden joukkoon, nuuski kapulat vielä kerran ja toi oman. Tuomarin piti tarkistaa, miten tässä pisteytys menisi, ja nollillehan se meni, varmaankin kun oli nuo kaksi mokaa siinä. Mutta ei mitään, en tämän kummemmin odottanut tunnarin menevän, paitsi että en todellakaan ajatellut sen nousevan siinä odotellessa.

Kaukokäskyt: 8

Alkoi seisomisella, jossa istui, mutta toisella käskyllä onnistui. Muissa vaihdot oikein, asenne kivempi kuin treeneissä! Pikkuisen liikkui. Mutta vaihdot olivat treenatunlaiset. :) Ei yhtään häiriöitynyt mistään, oli niin kivat!

Kokonaisvaikutus 8

Yhteensä pisteitä 223 eli kolmostulos, toinen sija.

Jep, mitä me osataan: 1) vire on hyvä 2) liikkeet pääosin hallussa 3) loppupalkka on tiedostettu tähän lajiin toimivaksi.

Ja mitä pitää treenata: 1) keskittymistä isommasta palkasta riippumatta 2) tunnari varmaksi 3) ruudun paikkaa edelleen varmemmaksi.

Hyvä vinkki oli, että kun se kerran tekee hyvällä menolla ja odottaa loppupalkkaa, voin oikeasti alkaa vaatia siltä tarkkoja suorituksia. Tämä on niin totta. Selvästi Taimin ajatukset harhailivat ja keskittyminen kärsi, kun mentiin lähelle kehäänmenoportteja. Tähän keksin jo harjoituksai. Hirmu hyvä olo oli muuten tehdessä, noita seuraamisen alkuja lukuunottamatta, kun niissä en oikein taas tiennyt mitä tehdä. Niin viime kuin tässäkin kokeessa niistä meni tosi paljon pisteitä, vaikka se pian petraakin hyvään seuraamiseen, mutta kai se leimaa niin paljon sitä kuvaa seuraamisesta. Joten ne kuntoon heti ensitöiksi.