Taimille oli Teemun tallaama, ehkä 500 m, kuusi keppiä, kulmia, reilut kaksi tuntia vanha, lyhytkasvuisessa kangasmetsässä kulkeva jälki. Jana oli n. 10 metriä. Taimi lähti hyvin eteenpäin, teki yhdessä vaiheessa pienen sivutarkastuksen ja jatkoi suoraan, nosti jäljen ihan oikein, olisiko edes päätä kääntänyt takajäljen suuntaan. :D Ekat 100 m hyvin, ja keppi nousi. Sitten oli vähän ongelmia; jälki meni pari metriä polun sivussa, ja tässä tuli hukkia - olisiko siinä kävellyt aiemmin sienestäjiä tai joitain muita, kun se niin sekoili. Lopulta jälki taas jatkui hyvin, ja vielä kolme keppiä nostettiin, kaksi siis jäi hukkapätkillä. Loput kulmatkin meni tosi hienosti. Saimme siis kaipaamamme vieraan, haasteellisemman ja vanhemman jäljen. Hukka oli ehkä ihan hyvä juttu, koska sekin kuitenkin herättää siellä jäljellä vähän työskentelemään. Minun oli pakko lukea koiraa, kun merkkauksia ei ollut. Ja kyllä ne hukkapätkät pitäisi ihan nähdä tuosta koirasta, sen verran muuttuu meno. Erittäin mukava jälki! 

Arvilla oli suunnilleen samanmittainen jälki, siinä oli neljä esinettä, ikää vajaa pari tuntia. Ajoi ihan ok, vähän haihatteli sivussa ajoittain, mutta kivasti haki kuitenkin esineelle vaikka oli sivussa ja kaikille pysähtyi hyvin.

Esineruutuun pääsivät Tara ja Taimi ennen jälkiä. Taimin ensimmäinen esine tehtiin niin, että Kaisa vei esineen ja Taimi näki. Taas tämä oli hieno ja hyvä pitkälle varmasti tehty pisto, ja innokas esineen palautus. Toisella tehtiin myös näköapu, mutta Taimi ei silti lähtenyt taakse. :/ Lähdettiin yhdessä sitten kohti takareunaa ja löytyihän se esine. Ehkä vähän paremmin voisi etsiä nenällä eikä silmillä.. miun esineet on aina niin näkyviä. Seuraavaksi kokeillaan, että laitetaan paljon pieniä maastonvärisiä esineitä, ja kokeillaan taas kahden nostoa kuitenkin.

Tara pääsi elämänsä ekaa kertaa höpsöttelemään ruutuun. Se olikin varsin innokas pikku pyöriäinen ja sillä oli ihan hirmu kivaa! :D Eka esine oikein hyvin, toisella piti lähteä ensin pissimään ja myöhemmin kakkimaan, joten työskentely ei alkuun meinannut onnata, tai jäi haistelemaan kohtaa, johon esine oli vientimatkalla tippunut. Lopulta saatiin toinenkin esine ylös. Taralle näitä lisää!