Agi

Ongelmia ja ehkä ratkaisuja. Paska fiilis, mutta minkäs teet. Jospa päästäisiin pian tekemään paikkausta.. Toivoisin paria paikkaustreeniä ennen kuin Taimi aloittaa juoksunsa, joka tuo oikein kaivatun tauon.

Ennen alkeiskurssia oli siis tarkoitus ottaa Taimin kanssa joitain esteitä, kiinnittää irtoamiseen huomiota. No siinäpä se ongelma sitten ratkesikin, kun sitä irtoamista ei enää juuri ole. :/ Tiukasti on kädessä. Jos oma vauhtini loppuu, Taimi ottaa sen jopa merkkinä virheestä(?). Nice, very nice. Ja pitää tietty muistaa, että niitä kausia on erilaisia koiralla, mutta nyt pitää lähteä purkamaan tätä vyyhtiä ennen kuin tulee tavaksi. Yksittäisille hypyille ei kovin helposti irronnut, jonkun kerran ihan ok, nämä siis ilman alustaa. Tehtiin myös namialustalla pieniä pätkiä, ne ihan ok. Seuraava kesä treenataan reseptillä:

- muutama sujuva treeninpätkä / treeni

- namialustaa irtoamiseen, ei palkkaa juuri kädestä, ei käteen kiinni tulemisia kentällä paljoakaan

- väärille esteille irtoaminen plussaa

- voisi yrittää treenata pelkkää oma-aloitteista esteille irtoamista eli siis tarjoamista

- joku oma toimintani on nyt tosi pielessä: Taimi tulee autosta hyvin, leikkii kentällä hyvin, mutta kun liikutaan pisteestä toiseen, se vähän niin kuin raahustaa - ei siis laahusta, vaan miten nyt kuvailisin, ilme muuttuu, ei ole korvat höröllä mukana. Pitäisikö viedä vain hihnalla kentälle / pois kentältä / vaihtaa paikkaa, jolloin ei voi jäädä maleksimaan, eikä tarvitse namilla ottaa sitä käteen kiinni siirtymisiä varten, kun se ei ole nyt kannattavaa.

- oma fiilis... pitäisi luottaa siihen, miten tietää oman koiran toimivan ja olla sille asialle rehellinen. Olla niistä asioista ylpeä, joista on ollutkin huolimatta siitä, mitä mieltä muut ovat.

Ehkä se siitä, nuo ajatukset oli vaan pakko purkaa.

Toko

Taimin kanssa tehtiin Reinon seurassa paikkamakuu. Olin näkyvissä ja palkkasin pari kertaa välillä. Eipä ole pitkään aikaan ollut muuten niin rauhallinen ja rento! :) Tosi hienoa!

Taran kanssa tehtiin ennen kurssia ruutu, joka oli nappisuoritus kaikkinensa. Samoin seuraamista, jossa tosi hyvä vire, paras paikka pitkään aikaan, ei ottanut häiriötä, vaikka alusta vaihtui hiekasta kivilouhoksen kautta asfalttiin. Liikkeestä istumisia ihan mallikkaasta kuten aina. ;) Pitää ehkä tähänkin treenata jotain natsikäskyä ihan vaan siksi, jos kokeissa tulee vaikka sellainen vahingossa annettua. Luoksetulon pysäytyksiä muutamat. Kurssin jälkeen Katja laittoi tunnarikapulat. Tara ei ensin erottanut, missä kapulat ovat. Mutta kun lähti lopulta niille, liike sujui erinomaisesti. Kaukoja ihan pienellä matkalla, ihan upeita kun olin ensimmäisen seisomaan eteenpäin hyppäämisen korjannut. Paikkamakuu näkyvillä pari minuuttia Hinkuun kanssa, eipä mittään onkelmia, sanoin maahan-käskyn vielä tosi tiukalla äänellä kokeillakseni miten se reagoi. meni siis ihan muittamutkitta maahan. Hyvä Taraaa. :D:D:D